Dimecres, 2/1/2013
1275 lectures

Aprendre a GESTIONAR és cada vegada més important. Potser és perquè cada cop tenim més coses. Abans havíem de sobreviure, i gestionar les poques coses que teníem era ben fàcil. Ara sento coses de gestió econòmica, gestió dels residus, gestió comercial, gestió dels recursos, gestió del temps... Però en canvi no sento a parlar ni de la gestió dels regals ni de la gestió de la salut.

Com gestiona un gos un os de regal? Se'l menja tot? Alguns el guarden o l’enterren. Com gestiono el regal de tenir una persona que m’estima? Com gestiono el regal de tenir una salut admirable que em permet fer de tot?

Hi ha una causa i un efecte en el regal. O és una casualitat? És una casualitat que tingui moltes persones que m’estimen o és per algun motiu? Tinc bona salut per casualitat o és per algun motiu? I la malaltia, és fruit d’un ensurt genètic, d’una casualitat, o hi ha algun motiu on jo hi tinc alguna cosa a veure?

Si els regals (de tot tipus, també d’amor i de salut) que tinc ara tenen una causa, és possible que en aquests moments estigui creant causes pels meus futurs regals? Entenc que el que menjo i sento avui afectarà a la meva salut demà? Estic creant el meu futur o senzillament sóc un titella d’un gran Déu que fa amb mi tot el que vol i jo no hi tinc res a veure?

Els Reis d’Orient són un símbol de generositat. Segons la tradició, els Reis portaven regals al nounat: Or, incens, mirra… fa dos mil anys… Per què necessitava això? Més valdria que li haguessin portat bolquers! El nounat no necessitava aquestes coses, només eren un símbol. Els regals són símbols de l’amor o l’afecte que sentim per una persona. Hi ha alguna altra manera d’expressar aquest afecte més enllà de comprant-li coses inútils del supermercat xinès? Estic convençut que una bona iniciativa en temps de crisi seria posar un impost a les coses inútils, seria una opció recaptatòria alternativa a retallar les necessàries sanitat i educació.

La salut del nostre cos depèn en gran mesura d’excretar les coses inútils i innecessàries. La malaltia s’exten al cos quan hi ha coses que sobren. Quantes coses que sobren tens a casa teva?

Vols fer canvis al teu vestuari? Primer llença la roba vella. Vols fer canvis a la cuina? Primer llença els plats escantonats, la vaixella vella i les olles plenes de cops. Vols fer canvis dins a casa? Primer tira els mobles vells. Vols fer reformes al pis, primer tira les parets velles. Com podria renovar les fulles un arbre si abans de treure les fulles noves no deixes caure les velles? Vols millor salut? Primer depura el que sobra.

Vols millorar la relació amb la parella? Canvia els esquemes vells de la relació. Quins són els esquemes vells que has de llençar? No podem actualitzar-nos i estar a la moda si portem el mateix jersei de fa anys. Moltes de les maneres que tenim de relacionar-nos amb la parella són de fa molts anys, no ens hem actualitzat, quines eren les meves expectatives amb la parella quan varem començar? I quines són ara? Segur que no són les mateixes, això cal parlar-ho, compartir-ho i, si cal, demanar ajuda per renovar el contracte.

L’amor i la salut són regals, gestiona’ls bé.

Altres articles de Angel Sanromà

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.