TORNAR
PUBLICITAT

Un món de contradiccions

societat
Dilluns, 27 març 2017. 17:24. Joan Estruch Valles

Sóc un professional del camp des dels 17 anys, ara jubilat, amant del camp i defensor de la propietat privada.

Faig aquest escrit indignat per les moltes contradiccions en les que s’està entrant entre el mon rural i el mon urbà i àdhuc les administracions. Aquests dies ha sortit del jutjat d'Igualada una sentència ràpida que absol tres noies que anaven fen "trompos" i derrapatges amb cotxe en un camp sembrat de Sant Martí de Tous. A petició de la fiscal, el jutge al·lega que la parcel·la no estava tancada i que una persona sense coneixements agraris pot ignorar si es tracta d'un camp sembrat.

A un propietari forestal li pot caure una multa si talla un pi sense permís, però la justícia dóna impunitat total  a fer destrosses al camp, que és propietat privada,  si s’al·lega ignorància del què hi ha o de qui és, a no ser que la parcel·la estigui vallada. No em puc imaginar cóm seria el paisatge amb totes les parcel·les rurals vallades.

Anys enrere, quan era jove, si mostraves un desconeixement de les coses la gent de la ciutat deia, amb to despectiu,  aquest es fa el pagès, com a sinònim de persona inculta. Ara tots es fan el "pagès" atès que ignoren el dany moral i material que fan a l'empresa agrària i al medi ambient i la justícia justifica aquesta suposada "ignorància".

Fa unes setmanes que els pagesos de Catalunya vàrem fer una marxa fins a Barcelona per la dignitat al camp, ja que patim un intrusisme sistemàtic i amb danys molt generalitzats: et trobes globus que cauen dins un camp sembrat, motos fent trial, bicicletes que diuen que el GPS els marca passar per dins el camp, buscadors de bolets, etc.

Si us plau, més respecte pel nostre treball que no és altre que la producció dels aliments que tothom consumeix. Ja sé que ara en aquest temps tenim un paisatge preciós amb diferents tonalitats de verds, grocs i blancs, però aquests colors no són ni de gespa ni floretes per anar a collir, són camps de blat, colza, ametllers, etc. Gent de la ciutat gaudiu d'aquest paisatge tan esplendorós però feu-ho amb més respecte.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.