Dimarts, 21/6/2011
489 lectures

‘No ho volia fer’

La frase del títol és una de les primeres excuses que articula l’ésser humà, segurament tots la hem dita a la llar d’infants després de fer mal a un amic o de trencar un test de la classe. La responsabilitat és una aptitud que hem d’anar aprenent, treballant i assumint al llarg dels anys per aconseguir la maduresa, i en la responsabilitat s’hi inclou el fet d’assumir els actes que s’han fet, tant els que s’han fet bé com els que s’han fet malament i, sobretot, les conseqüències d’aquests actes.

Sembla que, en un primer moment, els ‘indignats’ no van voler reconèixer la ‘pífia’ que ells, o els seus succedanis, van cometre a les portes del Parlament i van articular la segona excusa de tot ser humà a la llar d’infants: ‘ha estat ell’, tot mostrant vídeos on suposadament la policia vestida de paisà havia incitat la violència contra els mateixos mossos.

També van voler desvincular-se dels fets els intel•lectuals que, fins el moment, es presentaven com a incitadors del moviment, Sthéphane Hessel, autor del llibre ‘Indgnez-vous’ havia pensat que podria dirigir les masses però en el fons, les masses només han copiat el nom del seu llibre per dur el moviment cap a no sé gairebé on. Un cop vist que el que feien els ‘indignats’ no li acabava d’agradar, es va afanyar a mostrar el seu rebuig cap a la violència exercida per aquest col·lectiu. Un col·lectiu que, per la seva banda, no es va sentir pas orfe perquè de pare intel·lectual, no n’havia tingut mai cap.

No em posaré en el fons de la qüestió, és de tothom conegut i reconegut que de motius per indignar-se no en falten però el rebuig a una estructuració del missatge ha portat a la seva difuminació i sense missatge, el gruix de la societat no s’ha adherit al moviment perquè no ha trobat un ítem que l’hagi frapat o convençut. És el problema dels invents assemblearis, un mecanisme que de democràtic en té ben poc i on el vot es veu condicionat per la tendència general, un vot poc reflexionat, poc madur i poc responsable. Tornem al principi.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.