TORNAR

Un alumne del Pere Vives guanya el Premi Recerca Jove per una volta de full a la impressió en 3D

Marc Fernandes ha proposat una impressora 3D amb coordenades polars

cultura
Dissabte, 12 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una exploració en les tecnologies 3D ha valgut a l'alumne de l'institut igualadí el prestigiós Premi Recerca Jove de la Generalitat. El guanyador ha fet un treball interdisciplinari que ha conjuminat el disseny 3D, però també l'artesania, l'economia i la programació.

Un alumne de 2n de batxillerat de l'Institut Pere Vives Vich, Marc Fernandes Quiot, ha guanyat el primer premi Recerca Jove per un treball de recerca, disseny d'una impressora en 3D, tutoritzat per la professora de tecnologia Rosa Pons. Aquest jove descriu el treball com "partint de l'interès per les impressores 3D, vaig voler treballar la recerca de noves tecnologies en aquest camp. Per tal d'innovar, vaig realitzar una impressora 3D amb coordenades polars, un tipus d'impressora poc desenvolupat per la comunitat científica, amb un potencial enorme".

Marc, entre la regidora Àngels Chacón i la seva turora Rosa PonsPer desplegar el treball, Marc va engegar una recerca d'informació molt exhaustiva per tal d'entendre el funcionament d'una impressora 3D convencional. A partir d'això, es van analitzar els diferents tipus d'impressores amb tecnologia de disposició de filament i es va observar un tipus d'impressora molt poc desenvolupat. El treball va comportar un aprenentatge interdisciplinari en diversos àmbits: la tecnologia, el disseny 3D, l'artesania de peces, l'economia i la programació, molts dels quals van ser desenvolupats des de zero en aquesta tecnologia.

El jove igualadí va posar sobre la taula l'anàlisi de les avantatges i potencialitats, per una banda, i els inconvenients que aporten les impressores 3D rotatòries, tot plegat des de la perspectiva d'un prototip. Marc Fernández va concloure que les impressores amb tecnologia 3D rotatòries tenen molts avantatges davant de les solucions que ens presenta actualment el mercat.


3 Comentaris

A

Albert

Igualada

15 de maig 2018.10:02h

Respondre

Moltes felicitats per a totes les parts. Bona feina!

M

Montserrat Oliva

Igualada

12 de maig 2018.17:16h

Respondre

Moltes felicitats Marc!! i també a la Rosa, la seva tutora.
Molt contenta de saber que un que va ser alumne meu a p5 ha aconseguit fer un treball tant interessant. Molta sort en el futur.

E

Eduard Ruiz

Igualada

12 de maig 2018.09:14h

Respondre

Felicitats al Marc, i també a la seva tutora Rosa Pons i l’Institut Pere Vives per estimular l’esperit de recerca i creativitat entre els joves, doncs de ben segur que és el millor... Llegir més camí per desenvolupar una indústria més innovadora i competitiva en el mercat global, que tanta falta ens fa.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.