TORNAR
PUBLICITAT

Aquest diumenge, visita guiada al Museu de la Pell d’Igualada

Un cop d’ull gratuït a les exposicions permanents del Museu

cultura
Dissabte, 6 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els espais museístics que ensenyen com eren els oficis de l'Igualada d'abans obren portes. Una proposta que inclou un recorregut comentat pels dos edificis que integren el museu comarcal de l'Anoia, Cal Boyer i Cal Granotes.

El primer diumenge de gener, i primer de l'any, a 2/4 de 12, el Museu de la Pell d'Igualada convida a participar en una visita guiada i gratuïta per les seves exposicions permanents, que permetran conèixer el món de la pell i les adoberies. A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, el visitant hi podrà distingit tres àmbits: 'L'home i l'aigua', 'Univers de pell' i 'L'ofici d'adober'. L'home i l'aigua presenta una visió general de les qualitats i l'ús de l'aigua. Aquí, la col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda al visitant a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua.

També es pot fer un cop d'ull a 'Univers de pell', una de les sales centrades en la pell, i es dedica a explicar l'ús de la pell per la humanitat al llarg del temps a través d'una selecció acurada d'objectes confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats del cuir. L'altre espai dedicat a la pell, 'L'ofici d'adober', se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant fins a la implantació industrial, que explica la vigència dels processos productius de les adoberies actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

Per últim, hi ha l'altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. Es troba situada a pocs metres de Cal Boyer i al costat del rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. En aquest espai hi ha la posada en escena de l'ofici artesanal de l'adob de la pell grossa o bovina, que transporta al visitant a la Igualada preindustrial.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.