TORNAR

L'artesania dels llibres

A la biblioteca Central d'Igualada, tallers, xerrades i exposicions

cultura
Dijous, 9 octubre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Crear un llibre és tot un art. I conservar-lo i llegir-lo també. Per donar a conèixer tots els secrets que s’amaguen darrera els llibres la Biblioteca Central d’Igualada dedica el mes d’octubre a l’artesania del món literari, amb diverses propostes molt interessants i obertes a tothom. Aquesta tarda la Biblioteca ofereix un taller d’ex-libris.

Un ex-libris és una marca en un llibre que n’indica el propietari. Pot prendre diverses formes: des d’una nota manuscrita fins a una etiqueta, amb un text i una il•lustració que ha de sintetitzar la psicologia de la persona a la qual pertany aquell volum.

Per conèixer com es fan i aprendre a dissenyar el propi ex-libris la Biblioteca ha organitzat un taller gratuït que tindrà lloc aquesta tarda a 2/4 de 7. Rafael Pujals, membre de l’Associació d’ex-libristes de Catalunya, dirigirà aquesta activitat a la qual cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca. El taller es completa amb una exposició d’ex-libris de personatges igualadins, com Joan Mercader i Emili Vallès, que es conserven a la Col•lecció Local de la Biblioteca. La mostra es podrà veure del 7 al 18 d’octubre.

Aquest mes fins el dia 18, també es podrà visitar El món i un llibre. De l’escriptor al lector, una exposició que explora el procés de seducció entre lectors i llibres i pretén estimular els hàbits lectors entre la població.

Finalment, les propostes a l’entorn del sector literari es completaran amb la xerrada El procés d’edició, el dimarts 14 d’octubre, a 2/4 de 8 de la tarda. Jesús Aumatell explicarà el procés que se segueix en l’edició artesanal d’un llibre.

Biblioteca Central d'Igualada


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.