TORNAR
PUBLICITAT

L'Ateneu agafa la gestió directa del cinema d'Igualada

La presidenta considera que la sala de projeccions igualadina ara serà més sostenible

cultura
Dimarts, 27 juny 2017. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tarda d'aquest dimarts, l'Ateneu Igualadí i Giralt Grup firmen la rescissió del contracte de gestió de la sala de cinema igualadina. A partir d'ara, l'entitat controlarà directament la sala, les projeccions i el personal.

L'entitat ateneista d'Igualada assumeix des de la setmana que ve la gestió del 100% de la sala de cinema que hi ha al seu auditori. Mireia Claret, presidenta de l'Ateneu, explica que "s'ha arribat a un mutu acord amb Giralt Grup", l'empresa que portava la gestió de la sala, per rescindir el vincle. Ambdues parts havien acordat un període de sis mesos que venç aquest 30 de juny. Aquest cap de setmana es faran tasques d'adequació de la sala i no hi hauran sessions que es reprendran la setmana vinent, sota ja el control directe de l'entitat. Aquest canvi suposarà que l'Ateneu "pugui tenir més marge per escollir la programació i no veure's cenyit a fer un número concret de sessions d'una pel·lícula i tenir més flexibilitat en els horaris".

"Creiem que és millor que portem la gestió nosaltres, tant les pel·lícules com el personal" asseguren. Així "ens podrem adaptar més a l'oferta cultural de la ciutat i que hi hagi més simbiosi entre cinema i els altres actes culturals". Entrat l'estiu, Claret apunta que "són mesos on el públic triga més a sortir, per tant, farem un horari d'estiu a partir d'ara. I de cara a la tardor, impulsar el cinema escolar als matins".

El sector té una problemàtica a l'estiu, "on el 50% del públic ja no ve", de manera que podran tenir "més flexibilitat per adaptar-se a la demanda". Si la marxa de la gestora serà una problemàtica afegida, la presidenta entén que "és un risc que podem assumir, perquè creiem que portant-lo a la nostra manera anirà millor. No ens farem rics, però creiem que serà més sostenible". Pel que fa a l'adquisició de pel·lícules, amb el nou rol que juga l'Ateneu Igualadí, es negociarà amb Pere Aumedes, del Circuit Urgellenc, que disposa d'un catàleg de distribuïdores. 

 


3 Comentaris

M

Manuel Mateu-Ratera

Igualada

28 de juny 2017.16:15h

Respondre

L’aposta que ha fet l’Ateneu em sembla arriscada, i a la vegada valenta, i fins i tot generosa. Ens permet als que vivim a Igualada o als voltants, gaudir d’un cinema de qualitat, en una sala... Llegir més còmoda i situada al centre de la Ciutat, en una època molt difícil pels cinemes, per raons que tothom coneix. Clar: hi ha una gran diferència entre veure cinema a casa, i veure’l en pantalla gran, en silenci i conentrat només en allò que es projecta i sense altres interferències. Els aparcaments públics, es troben a 3-5 minuts a peu, encara que no al mateix recinte com seria el màxim de la comoditat. La Mireia Claret junt amb el seu equip de la Junta de l’Ateneu, ha gestionat amb habilitat i encert, la construcció d’aquest cinema que el considero modern i amb una programació bastant bona, unint forces i suports econòmics de diferents administracions. Crec que ha estat una tasca difícil: arriscada, que de ben segur no és realment un negoci, però que ens retorna l’oportunitat d’anar al cinema a Igualada. En aquest sentit, benvingut! Desconec les intringulis del canvi que ara es proposa, però qui ha arribat fins aquí i pren una decisió com aquesta, confio que sabrà seguir gestionant l’aposta del cinema. I finalment, m’agradaria que en els comentaris que fan els lectors, s’evités l’anonimat, que facilita el ”tirar la pedra i amagar la mà”, i molt més, quan qui parla, demana que ”es doni la cara”. Doncs, fàcil: es podria aplicar primer la recepta a un mateix, i després, expressar el què li sembli, que hi té - i hi tenim - tot el dret.

e

el sr ramon

les rambles dels castells

27 de juny 2017.19:15h

Respondre

Sra Mireia, vostè creu, que una empresa, entenc jo , que es dedica a la gestió de cinemes, podrà ser millorada per vostès, que la cosa els i deu vindrà gran.
No serà, que al cap de 1/2 any,... Llegir més es comença a veurà, que això,del cinema, no funciona, tal com ho han muntat, ( Petit ,dificultat de aparcament ......!) i ara no saben com surtin sent, al cap de tan poc temps.?

De totes formes, a vostè, i sols a vostè Sra Mireia, agrair-li, que per lo menys dongui explicacions, i tingui la honradesa de DONAR LA CARA!!!.

El Sr Castells, on esta ?, que esta de vacances?, o potser el ”noi del fum”, sols surt a les fotos de inauguració?

A

Albert J.

Igualada

27 de juny 2017.17:35h

Respondre

Em temo que aquest cine ens costarà molt car als igualadins.... El capritxet de l’alcalde, gelós del cine del Teo, és un fracàs anunciat. Lalcalde no reconeixerà mai el fracàs i anirà... Llegir més abocant-hi cuartos. Al temps...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.