TORNAR
PUBLICITAT

L'Ateneu engega una campanya per tenir un cinema a Igualada

El manifest es llegirà a la tarda de la Diada de Sant Jordi

cultura
Dilluns, 13 abril 2015. 16:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Amb un manifest, l'Ateneu Igualadí ha engegat una recollida de firmes per aconseguir una de les metes més anhelades pel món de la cultura anoienca: recuperar les sales de cinema. La campanya arribarà al seu punt àlgid la Diada de Sant Jordi, quan es llegirà el manifest a la tarda

Si els igualadins volen un cinema, el tindran, i se n'han de responsabilitzar.  "Tenim tot aquest 2015 de marge" remarca Mireia Claret, presidenta de l'Ateneu Igualadí, que cedirà l'espai per a la sala. La quantitat necessària, vora un quart de milió d'euros, ha de venir en part d'aquesta campanya, que es fa de manera conjunta entre l'Ateneu i Igualada Comerç. El lema, diàfan: "Si vols... tindrem cine a Igualada"; el manifest: "Una ciutat de cine, amb cinema". La recollida de firmes és l'element clau, i estarà oberta tot l'abril. 

Mireia Claret, aquest dilluns, davant de la premsaMireia Claret comenta que "el propi èxit de la campanya serà el termòmetre. Si aconseguim unes 2000 o 3.000 firmes, veurem que la iniciativa té l'aval de la ciutadania i es pot tirar endavant el projecte". No veu que la proposta igualadina s'exclogui amb el projecte que ha encetat també Montbui, de cinema al Mont-Àgora: "són històries completament diferents. El nostre públic és més familiar, un cinema de proximitat".

El manifest comença amb "des del 16 de gener de 2014, Igualada no disposa de cap sala de cinema". Es reclama que com a capital de comarca, no disposar d'aquest servei provoca l'empobriment de la ciutat i la "diàspora de famílies que busquen aquests serveis en altres ciutats i comarques". Recorden com "Igualada havia arribat a tenir diverses sales durant molts anys". El manifest també subratlla que malgrat l'auge d'internet, "hi ha un clar sector de població que segueix utilitzant les sales de cinema per a gaudir de les pel·lícules que són del seu interès. Les noves tecnologies, encara que impacten en els hàbits de consum, també permeten una major flexibilitat i accessibilitat a pel·lícules i oferir un millor servei a l'espectador". També es posa de manifest que la vila ha estat la seu de festivals com el de Cinema Amateur, el Microcurt o el Zoom, acull la Plataforma Audiovisual de la UNESCO i "els més cinèfils organitzen diverses projeccions a través del Cine Club i el cicle Pantalla Oberta".

En la reclamació, s'afegeix que "volem un cinema perquè és una oferta cultural i d'oci necessària per a la ciutat. Volem Un cinema perquè és un espai públic de relació social". El servei té una funció "d'atractor de visitants i beneficia el comerç i l'economia local". Es recalca que estarà intengrat a la trama urbana, en un espai al centre de la ciutat i que té una llarga trajectòria com a lloc de projeccions cinematogràfiques.


1 Comentaris

P

Pere

IGD

14 d'abril 2015.09:38h

Respondre

Proposo explorar la possibilitat de utilitzar l´edifici del ”circulo mercantil” com a sala de cinema.
Veig clar que fer-ho servir de discoteca actualment no té gens de sentit, sobretot per... Llegir més estar ubicat al mig de la ciutat amb les grans molèsties de sorolls i cridòria que ocasionen els ”divertits” clients fins les 5 de la matinada, cada dissabte nit.

Un espai apte per a cinema i teatre alhora, descarregaria l´Ateneu, i donaria la possibilitat de eixamplar la oferta cultural.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.