TORNAR

La biblioteca capelladina registra més de 38.000 usuaris el 2016

Hi ha hagut gairebé 14.000 operacions de préstec a l’equipament cultural

cultura
Dimarts, 21 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els usuaris de la Biblioteca El Safareig de Capellades segueixen en augment. Durant el darrer any, també van augmentar els exemplars amb els que compta l'equipament: 1.521 documents nous. 

L'any passat es va tancar a la Biblioteca El Safareig de Capellades amb un registre de 38.581 persones, que van participar a les diferents activitats que s'hi organitzaven. Una de les més participades ha estat l'Hora del Conte, que es fa de manera gratuïta un cop al mes, amb molta participació. També han tingut bona acollida els diferents tallers per a famílies o les diverses presentacions de llibres que s'han anat fer al llarg de l'any.

El centre cultural capelladí, en una foto d'arxiuAra mateix, el centre té un fons de 17.754 documents. Això es reparteix en 14.060 llibres, 1.588 enregistraments sonors, 1.563 enregistraments en vídeo, un fons electrònic de 501 i 42 altres tipus de materials. En total, s'ha incrementat el volum de la Biblioteca en 1.521 documents, al llarg de l'any. Aquest 2016 hi hagut 1.452 usuaris (persones amb el carnet de la Biblioteca) que han utilitzat aquest fons -153 més que durant el 2015-, amb un total de 13.920 préstecs. El que més han demanat han estat els llibres (9.090) i les pel·lícules (3.150 préstecs). A banda d'agafar el fons documental en préstec, un altre dels serveis més utilitzats de la Biblioteca ha estat la connexió a Internet, tant des dels terminals de l'equipament, com a través de la connexió Wi-Fi.

S'estrena el punt d'informació juvenil

El Punt d'Informació Juvenil, situat a la segona planta de la Biblioteca el Safareig, va obrir les seves portes el dimecres 15 de febrer. Els serveis que oferirà aquest nou recurs seran d'informació i de derivació destinats als joves capelladins i capelladines. El punt oferirà formació, ocupació, mobilitat internacional, salut, participació i associacionisme, entre d'altres. A més a més la dinamitzadora juvenil podrà derivar l'usuari a les diferents institucions públiques, tant de nivell municipal com comarcal, per tal de resoldre qualsevol dubte. L'horari serà de 5 a 8 de la tarda i es podrà assistir sense cita prèvia. Per més informació es pot contactar amb el Facebook Capellades Joventut i amb el mateix punt d'Informació Juvenil de l'Ajuntament de Capellades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.