TORNAR
PUBLICITAT

La Biblioteca d'Igualada mostra alguns dels treballs de recerca dels alumnes de Batxillerat

Es tracta de projectes en clau igualadina que reforcen el coneixement sobre la societat local

cultura
Divendres, 5 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Fins el 12 de gener, el vestíbul de la Biblioteca d'Igualada acollirà la mostra d'alguns dels treballs d'investigació dels alumnes que han cursat batxillerat en anys anteriors. Treballs que formen part del programa de suport a la recerca IGDbatx.

Temes de disciplines molt diferents, però relacionats amb la comarca: inscripcions llatines a la comarca de l'Anoia, els noms propis dels igualadins, l'impacte del Rec.0, l'antic restaurant de Cal Pau de la Pobla, els refugis de la guerra civil o la Festa Major d'Igualada han estat objecte d'estudi de treballs de recerca de batxillerat i ara es poden veure de primera mà a la Biblioteca Central d'Igualada.

Algunes de les autores dels treballs exposatsUna mostra d'aquests treballs s'exposa aquests dies, i fins al 12 de gener, al vestíbul de l'espai de Cal Font. La major part d'aquests treballs formen part del programa IGDbatx, un programa de suport als treballs de recerca locals impulsat per l'Ateneu Igualadí amb la Biblioteca Central i l'Arxiu Comarcal de l'Anoia. A través d'aquest programa es dóna suport als alumnes oferint-los assessorament i eines per poder fer el seu treball, sempre que es faci recerca sobre temes d'Igualada o bé de la comarca de l'Anoia, complementant així la tutorització que fan els professors des dels diversos instituts.

Amb la mostra també es vol donar a conèixer la feina d'aquests joves i promoure, alhora, la Col·lecció Local de la Biblioteca. D'una banda, aquí s'hi conserven també treballs de recerca d'estudiants de la comarca, que es poden consultar. D'altra banda, la Col·lecció Local és una excel·lent font d'informació de temes igualadins i anoiencs: llibres d'història dels pobles anoiencs, reculls antics d'imatges, l'obra literària dels autors anoiencs, documentació diversa d'una àmplia temàtica (programes de festes majors, esqueles, butlletes de racionament...).

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.