TORNAR

'Cànons líquids i còsmics'

Una proposta pedagògica a càrrec de Concepció Ramió

cultura
Divendres, 26 juny 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La compositora Concepció Ramió presenta aquest dissabte al vespre en concert els 'Cànons líquids i còsmics' una proposta pedagògica per a l'ensenyament de la música a infants i joves a partir de 12 cànons. Al setembre sortirà editat en un llibret per tal de facilitar-ne l'ensenyament i el treball formal i pedagògic ja sigui en les classes de música com en les corals, una edició que compta amb les il·lustracions de Bet Farrés. El concert de presentació serà dissabte a les 9 del vespre a la Capelleta de la Mare de Déu de Montserrat del passatge Capità Galí, al costat de la Llibreria Llegim.

La compositora, Concepció Ramió

El llibret està il·lustrat per Bet Farrés. Del cànon 'Em gronxo a les estacions'

Tal i com ha explicat la mateixa compositora, aquests cànons s'adrecen a infants de 6/7 anys i fins a joves, amb diferents nivells de dificultats adequats a l'edat dels cantaires. Són 12 cànons als que la mateixa compositora ha posat lletra, amb una temàtica i una música adaptada a cada edat.

L'objectiu dels cànon és 'treballar aspectes musicals, fet pel qual la majoria són modals, surten de les sonoritats típiques i permeten una aproximació a nous colors auditius'.

El llibret, que serà publicat per l'editorial Clivis, sortirà al setembre, i per això aquests dies Ramió ha presentat els cànons a professors de conservatoris i escoles de música, professors de música de les escoles de la comarca i directors de corals. Amb aquest llibret Concepció Ramió ofereix 'una eina més de cara a l'inici de curs, vàlida tant per la pedagogia de la música com la pròpia interpretació'. En aquest sentit el llibret inclou explicacions pel treball formal, propostes instrumentals al marge de l'acompanyament que ja apareix (de piano) i propostes pedagògiques.

Els "Cànons líquids i còsmics" de Concepció Ramió seran interpretats aquest dissabte a les 9 del vespre pel grup coral ocasional, "Ensenyem cançons d'avui i de sempre" integrat majoritàriament per pedagogs de la música. Dotze petits treballs, a tres i quatre veus, amb acompanyament instrumental, per a infants i per a joves que recreen escenes de la vida quotidiana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.