TORNAR

Capellades planteja l'obertura per parts del recorregut del Parc Prehistòric

El sector de l’Abric Romaní ja funciona amb normalitat des de fa anys

cultura
Dimecres, 8 març 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels projectes més emblemàtics de la vila, el Parc Prehistòric, continua avançant en la seva preparació per obrir la resta de recorregut pendent. La inversió que planteja l'Ajuntament per continuar l'adequació és d'uns 300.000 euros.

Una comissió formada per la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament capelladí treballa des de fa mesos per posar a punt l'obertura del quilòmetre llarg de recorregut del Parc Prehistòric de Capellades. Àngel Soteras, primer tinent d'alcalde de la vila, afirma que "no podem anunciar encara dates en el calendari" però que "no s'esperarà indefinidament a que estigui tot perfecte" una vegada ja s'hagi garantit la seguretat del recorregut. Per tant, hi haurà una obertura progressiva. S'ha fet una inversió important "en elements de seguretat com baranes i proteccions per a despreniments" i la intenció "és començar a fer coses, que no hi hagi cap paràlisi".

L'actor Fermí Fernández, en una de les activitats de l'Abric RomaníA dia d'avui, el Parc funciona amb normalitat en el sector que es va obrir, el de l'Abric Romaní. Soteras comenta que "durant la setmana s'obre a grups escolars, que vénen a fer tallers i pràctiques de tir; el cap de setmana, és obert al públic i s'hi acostumen a fer visites guiades" a un públic principalment familiar. El repte és obrir la resta, però el regidor manifesta que "s'ha d'entendre el Parc Prehistòric com un equipament de país i que la Generalitat i la Diputació donin un cop de mà. Crec, per sort, que tothom està compromès". 

Les tres administracions estan elaborant ara un pla de viabilitat per aquest Parc Prehistòric, "per a fer-lo sostenible. Hem de veure com aconseguir que sigui viable econòmicament". Un altre tema sobre la taula és el Museu del Neandertal, situat sobre l'esplanada del Capelló i que només té fet un passadís subterrani que l'hauria de connectar amb l'Abric Romaní i que ara serveix de magatzem.

El cost, com ja es va avançar fa uns anys, oscil·la entre els 4 i 5 milions d'euros. Soteras adverteix que "no ho podrà assumir l'Ajuntament. Aquest projecte ha de ser de país. No generarà beneficis, sinó coneixement i la inversió crec que ha de ser conjunta". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.