TORNAR

El Castell de Miralles ja té el pla director sobre com evitar el seu deteriorament

El cost de l’estudi ha estat de 33.600 euros

cultura
Dissabte, 9 abril 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat ha lliurat a l'Ajuntament de Santa Maria de Miralles, el Pla director del conjunt monumental del Castell de Miralles. L'objectiu del Pla és configurar la protecció del monument per aturar el seu deteriorament i l'adequació de la seva visita a partir de la fixació d'itineraris que evitin perills en el recinte.

El Castell de Miralles ja té Pla director, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic local amb un cost de 33.600 euros, que ha de servir per potenciar el monument millorant el coneixement de tot el seu conjunt, així com les actuacions encaminades a impulsar la seva divulgació. El Castell de Miralles, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i documentat el 960, formava part de la línia defensiva de Castells de Frontera, denominació utilitzada per indicar la frontera que es va establir amb el Al-Andalus a principis del S IX.

Vista aèria de la zona on s'eleva el castellEl recinte està tot obert i queda travessat per diferents camins a peu. Un d'ells, englobat dins la Ruta dels castells, enllaça amb el sender GR-7, en direcció contrària enllaça amb la Ruta de les Vinyes. El conjunt monumental es va aixecar en un indret on conflueixen diversos estrats rocosos que conformen un altiplà i consta de dos sectors diferenciats, el recinte sobirà i el recinte Jussà, amb una superfície total de 2,2 hectàrees. Tant el castell com les muralles es troben en una situació d'enrunament molt avançada i requereixen de mesures d'actuació urgents. Dins del recinte jussà es troba l'església de Santa Maria de Miralles, restaurada posteriorment a la Guerra Civil, fet que li ha permès arribar a l'actualitat en un estat força bo.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.