TORNAR

El Conseller Santi Vila visita les excavacions al jaciment neandertal de l’Abric Romaní de Capellades

La campanya, dirigida per l'arqueòleg Eudald Carbonell, permetrà descobrir com vivien els neandertals fa 60.000 anys

cultura
Dimecres, 13 agost 2014. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, va ser aquest dimarts a la tarda a Capellades, per visitar alguns indrets d’aquesta localitat com el Museu Molí Paperer o el jaciment arqueològic de l'Abric Romaní, on s'està duent a terme una nova campanya d'excavació.

El conseller Santi Vila, al centre de la imatge, avui a l'Abric Romaní, parlant amb Eudald Carbonell. A la dreta, l'alcalde de Capellades, Marcel.lí Martorell. Foto: Ajuntament de Capellades

El conseller ha pogut contemplar in situ el treball que es fa aquests dies. Foto: Ajuntament de Capellades

L'arqueòloga de l'IPHES Palmira Saladié li comenta al conseller algunes de les troballes d'aquesta campanya, al laboratori de camp. Foto: Ajuntament de Capellades

El conseller va iniciar la seva visita a Capellades pel Molí Paperer, on el va rebre l'alcalde Marcel·lí Martorell, acompanyat d'alguns regidors. Després Vila va passejar pel poble fins arribar al jaciment neandertal Abric Romaní, on aquests dies es desenvolupa una nova campanya d’excavació sota la direcció de l’arqueòleg Eudald Carbonell, director de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social).

Carbonell, i altres membres del seu equip, van donar-li explicacions detallades al conseller sobre l’excavació i el projecte de recerca en què s’emmarca. També va rebre informació de primera mà sobre el projecte del NEAN Parc Prehistòric.

L'excavació permetrà descobrir com vivien els neandertals fa 60.000 anys

Un grup integrat 60 persones desenvolupa aquests dies la campanya d’excavació número 32 a l'Abric Romaní, a Capellades (Anoia) sota la direcció de l’arqueòleg Eudald Carbonell, director de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social). L’objectiu d’enguany es focalitza en el nivell Q, d’uns 60.000 anys, descobert l’any passat i que serà molt interessant per reconstruir els modes de vida de les comunitats neandertals.

L’equip que treballa aquests dies està format per personal procedent principalment de l’esmentat institut, de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, d’altres universitats espanyoles com la de Barcelona, Sevilla, Castilla-La Mancha, Salamanca, Extremadura, Còrdova i Granada. Com cada any hi ha també una important participació d’estudiants estrangers procedents de l’Universitat de Florència (Itàlia), l’Universitat de Tübingen (Alemanya) i el Museu Nacional d’Història Natural de Paris (França).

Els treballs d'excavació arqueològica es podran visitar de manera lliure fins el 23 d'agost, excepte el 17 d'agost.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.