TORNAR
PUBLICITAT

Els Crisix faran història al Barcelona Rock Fest tocant amb Aerosmith

L’exitosa banda de metal de la comarca serà a l’escenari de Can Zam

cultura
Dimarts, 25 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup més internacional de la comarca, els Crisix, segueixen a la primera línia del metal i ho corrobora el fet que hagin estat cridats a una nova fita. Seran part del cartell del Rock Fest Barcelona d'enguany. Un cartell per treure's el barret... amb grups com Aerosmith, Deep Purple, Europe, o els mateixos Crisix, venerats a Amèrica i el nord d'Europa com a exponents del thrash més genuí.

El seu segon disc es titulava 'Rise... then rest' ("puja/emergeix i llavors descansa"). El fet és que han emergit com un dels grups més sòlids i trencadors de l'àmbit del metal a Europa, però descansar, no descansen pas. Després de l'intensa temporada 2016 amb la presentació del tercer disc, 'From Blue to Back', aquest 2017 estan cridats a participar al Rock Fest Barcelona. Es tracta del festival que té lloc a Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, i que durant tres dies, del 30 de juny al 2 de juliol, congregarà a l'aristòcracia del rock i el heavy metal a nivell mundial. Hi haurà bandes mítiques com Aerosmith, Europe, Deep Purple, Sepultura i estrelles com Alice Cooper. I al costat d'ells, tocant el 2 de juliol, el mateix dia d'Aerosmith, aquesta banda de cinc anoiencs: els Crisix.

Marc Busqué, el seu guitarra i membre fundador el 2008, assegura que "feia temps que havíem parlat amb l'organització, però per temes d'agenda aquest és el primer any que hi podem ser. Hem aconseguit coses que ens fan sentir orgullosos, com penjar el cartell d'entrades esgotades a la Sala Bikini... i ara arriba això, estar al festival de referència de Barcelona". Un festival reservat a grups escollits. La banda la formen Busqué, el bateria Javi Carrión, el baix Dani Ramis, Albert Requena també a la guitarra i el vocalista Julián Baz.

D'entre totes les presències, la que més els crida és Aerosmith, als que Busqué recorda "haver escoltat als vinils del meu pare. Em fa molta il·lusió" i amb els que compartiran escenari. Alice Cooper, debilitat del cantant Juli Baz, és un altre dels referents que seran a Can Zam en aquests tres dies i amb els que esperen trobar-se. El grup manxec Angelus Apatrida, companys d'escenaris moltes vegades, seran també a l'escenari colomí.

Grups més "suaus" que Crisix, "sempre ens ha anat la canya" confessa Marc Busqué "i amb tot, ens agraden també aquestes bandes de rock clàssiques, és clar". Velles glòries autèntiques. El grup va llançat i ja és habitual dels escenaris d'Amèrica i sobretot d'Europa. Busqué admet que potser no són del tot reconeguts a Igualada, "potser no som profetes del tot a casa. Però és relatiu. A Barcelona omplim i tenim un públic molt fidel. I tenim ganes de tocar aquest estiu a casa, que ho farem, i estic segur que veurem molta gent".

Són massa durs els Crisix, per a paladars acostumats a balades romàntiques i a un rock més domesticat? Marc Busqué matisa que "nosaltres també tenim el tema de l'amor a les nostres lletres, però des d'un prisma menys ensucrat potser. I també tractem temes d'abast social o quotidià, la realitat política també hi és". 

La projecció dels Crisix, de llarg el grup anoienc que més èxit ha tingut fora de Catalunya, és cada cop superior. Marc Busqué creu que "això pot estimular que sorgeixin més bandes de música a la comarca, no només de metal. A Igualada això ha anat a onades i és cíclic, però hi ha fusta de bons músics". Crisix ha fet bandera del seu origen -"estem contents que identifiquin a alguns llocs Igualada perquè ha estat bressol del nostre grup"-. Un grup consolidat, però que no renuncia a la mitomania. Admet que "autògrafs potser no, però ens agradaria una foto amb els Aerosmith o Alice Cooper".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.