TORNAR

La CUP denuncia que "el curs d'Estudis per la Pau va costar 76.000 euros i no va tenir cap inscrit"

La primera tinent d’alcalde defensa que ”la universitat d’Igualada ha d’anar més enllà de les enginyeries”

cultura
Dijous, 19 abril 2018. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La despesa de 76.000 euros de la primera edició del Curs d'Estudis per la Pau ha aixecat noves crítiques de la CUP cap al Departament de Dinamització Econòmica i Universitats que dirigeix Àngels Chacón, primera tinent d'alcalde. Assenyalen que no va tenir inscrits i que "és un vestit fet a mida a una persona amb vincles familiars amb CiU". 

El grup municipal de la CUP ha assenyalat en un comunicat que l'Igualada School of Peace -que es va celebrar del 19 de juny al 14 de juliol del 2017-, impulsat per l'Ajuntament d'Igualada "no va tenir registre d'inscripcions". L'esquerra independentista va demanar informació al govern obre els resultats del curs i va tenir la resposta amb un informe signat per la regidora Àngels Chacón al mes de febrer. En aquesta resposta, explica la formació, "sobre les dades d'inscripció i assistència al curs el govern ha respost que 'no es va dur a terme cap registre d'inscripcions'".

El portaveu del grup municipal de la CUP, Albert Mateu, considera que "va ser un desastre d'assistència" ja que "si organitzes un curs, el mínim que fas és tenir un llistat d'inscrits. La resposta és surrealista". El cost del curs "va ser de 76.000 euros i no hi va haver cap ingrés". El comunicat d'aquesta formació exposa que "la responsable va facturar entre 2016 i 2017 un total de 27.522 euros a l'Ajuntament per tasques relacionades amb el curs. La resta de la despesa, fins a 75.960, ha estat per pagar conferències -uns 30.000 euros a repartir entre 11 conferenciants-, el seu transport i allotjament (3.140 euros) i a despeses de publicitat i comunicació (14.120 dels quals facturats per una empresa de comunicació)". La sol·licitud d'informació feta per la CUP també s'interessava pels ingressos, obtenint com a resposta que el curs "ha comptat amb una ajuda de 7.000 euros de la Diputació i la resta, vora 70.000 euros, ha anat a càrrec de l'Ajuntament".

La CUP afirma que "per tant, no hi va haver un sol inscrit en la modalitat de pagament, de manera que les úniques persones que han acudit a alguna sessió ho han fet de franc gràcies a la crida a la desesperada feta poc abans que arranqués el curs". Afegeixen que "pocs dies abans de l'arrencada es va obrir l'assistència de manera gratuïta al públic en general, malgrat la intenció inicial era que, a banda de la matrícula d'aquells qui optessin pel reconeixement de crèdits universitaris, de preu més elevat, l'assistència esporàdica de qualsevol ciutadà valgués 6 euros per sessió d'hora i mitja".

"Vestit fet a mida"

També denuncien "l'objectiu d'apostar pel curs en sí mateix. Mai s'havia dit que el Govern pretengués portar a la ciutat estudis de l'àmbit de la sociologia o la ciència política com aquests estudis per la Pau, però quan hi ha hagut una proposta en aquest sentit de la filla d'un exalcalde convergent, al govern li ha faltat temps per comprar la proposta", en referència a la coordinadora Èlia Susanna. Els cupaires creuen que "és un clar vestit a mida per la senyora Susanna. La pregunta és: què va ser primer? La proposta de la senyora Susanna o aquest 'interès inesperat' del govern per la cultura de la Pau? Pensem que la resposta és ben clara, i de nefastos resultats". També que "és un nou episodi de flagrant tracte de favor del govern Castells cap a persones del seu entorn", en referència també a la contractació (també per 76.000 euros) i "fiasco absolut de l'aplicació Tickdi", desenvolupada per l'empresa d'un extreballador molt proper a Àngels Chacón. Des de la CUP exigeixen explicacions al govern municipal i es mostren contraris a continuar apostant per aquesta formació d'estiu, vistos els resultats, i lamenten que actituds i pràctiques com aquestes esdevinguin quotidianes quan "resulten una descarada pràctica de favoritisme que no aporten cap mena de resultats i que el govern Castells paga amb els diners de tots".

Àngels Chacón: "no és un projecte que es cenyeixi a un sol curs, va molt més enllà"

Per la seva part, la primera tinent d'alcalde, Àngels Chacón, replica que "amb aquests estudis, volíem obrir un nou nínxol a Igualada, més enllà de les enginyeries. I aquest té relleu internacional, hi ha la Universitat d'Uppsala o Manchester. La CUP podria venir a discutir a la taula els continguts". Lamenta "la manca d'obertura de mires" i que "els 27.000 euros, 10.000 per any que s'han pagat a aquesta persona no són cap barbaritat". A més que "qualsevol projecte que comença té dificultats de comunicació" pel que fa a les crítiques a la xifra d'inscrits. Considera que "és molt barroer que s'ataqui a Èlia Susanna pel seu cognom i no per la seva vàlua".

La responsable de l'àrea universitària de l'Ajuntament avança que "treballem constantment per portar nous estudis universitaris i aquest curs que es va fer forma part d'un projecte molt més ampli, que va més enllà d'un sol estiu". La meta és atreure "treballadors d'organismes internacionals amb una oferta diferenciada" i a la vegada "reforçar i crear nous lligams amb altres universitats".

 


2 Comentaris

P

Pilar

Igualada

19 d'abril 2018.10:25h

Respondre

Amb el tikcdi el govern també va dir que la cup no tenia raó i el temps els hi ha donat. I ningú ha assumit responsablitats. I ara contractant la filla del Susanna per un curs on no s’inscriu... Llegir més ningú, i Chacón no dóna cap explicació? Estic molt sorpresa de com funciona l’ajuntament de Chacón i Castells, sempre pels amiguets amb diners de tots. Amb mi que no contin més. gràcies cup.

i

igualadina

19 d'abril 2018.10:06h

Respondre

Qui sap Chacón, potser ha estat contractada pel seu cognom i no per la seva vàlua

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.