TORNAR

Demà visita guiada i gratuïta al Museu de la Pell

El Museu obrirà les seves portes per mostrar als ciutadans les exposicions permanents i les efímeres.

cultura
Dissabte, 7 gener 2017. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'habitual visita guiada i gratuïta del primer diumenge de mes al Museu de la Pell d'Igualada s'ha traslladat a demà diumenge. El punt fort serà l'exposició del sireni a càrrec de Joan Pastor i Josep Romero Marsal, membres actius de la Secció de Geologia i Paleontologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.

La iniciativa del Museu és una bona excusa per apropar la cultura local a la ciutat.A part de l'exposició del sireni de Santa Maria de Miralles, que començarà a les 11. A partir de les 11.30 h arrencarà la visita guiada a les exposicions permanents del Museu. A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del segle XIX i seu central del Museu, el visitant hi podrà distingir tres àmbits: L'home i l'aigua, Univers de pell i L'ofici d'adober. L'home i l'aigua presenta una visió general de les qualitats i l'ús de l'aigua. Aquí, la col·lecció d'estris i enginys hidràulics es reforça amb el Canal d'Experimentació, que ajuda al visitant a comprendre els mètodes de canalització i d'aprofitament energètic i industrial de l'aigua. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i es dedica a explicar l'ús de la pell per la humanitat al llarg del temps a través d'una selecció acurada d'objectes confeccionats totalment o parcial amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats del cuir. L'altre espai dedicat a la pell, L'ofici d'adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Aquí, eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant fins a la implantació industrial, que explica la vigència dels processos productius de les adoberies actuals i la configuració de tot el barri del Rec.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.