TORNAR

Diumenge comença l'edició del quart de segle del Festival d'Orgue d'Igualada

En cinc setmanes, intèrprets de tot el món actuaran a la basílica de Santa Maria

cultura
Dimecres, 21 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La basílica de Santa Maria torna a ser per 25è any l'escenari d'un dels festivals d'orgue més consolidats del nostre país. El concert inaugural serà a càrrec de Jonatan Carbó, professor d'orgue del Conservatori igualadí.

El Festival Internacional d'Orgue d'Igualada arriba al quart de segle i estrena aquesta edició de les Noces d'Argent aquest diumenge. El certamen es desenvoluparà al llarg de cinc diumenges i finalitzarà el 25 de març. La direcció artística anirà a càrrec, també en aquesta ocasió, de l'igualadí Joan Paradell, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà. La presentació de les actuacions la farà, com també és habitual, Antoni Miranda. El festival l'obrirà Jonatan Carbó, professor d'orgue al Conservatori Mestre Joan Just i Bertran d'Igualada, amb el Cor de Noies Exaudio i la direcció d'Esteve Costa. Abordaran composicions de Plum, Duruflé, Poulenc, Rodamilans, Civil, Vivancos i Taltabull.

Un orgue i cinc intèrprets per les properes setmanesEl cap de setmana posterior, el 4 de març, serà el torn del belga Ignace Michiels, organista titular de la catedral de Bruges que, acompanyat del trompetista Bart Coppé, interpretaran Purcell, Van den Kerkhoven, Albinoni, Bach, Mozart, Hansen, Dubois, Dvorak, Richards, Stamm i Goedicke. El diumenge, 11 de març, el convidat és Enrico Viccardi, concertista italià i catedràtic d'orgue del Conservatori Superior de Como, que recordarà Valtinoni, Petrali, Farina, Bach, Moretti, Bossi i Vivancos. Una setmana més tard, el 18 de març, el nord-americà Gail Archer, organista titular del Vassar College de Nova York, interpretarà peces de Bach Schumann, Mendelssohn, Slominsky, Shaversaschvili i Mussorgski.

La cloenda la posaran, el diumenge 25 de març, el rus Rubin Abdullin, rector del Conservatori Estatal de Kazan, acompanyat per la Coral Càrmina i la soprano Anna Martínez, sota la direcció de Daniel Mestre. S'hi podrà escoltar Bach, Mendelssohn, Muset, Brahms, Rheinberger i Reger. Tots els concerts són gratuïts i se celebraran a les 6 a la Basílica de Santa Maria. Aquesta és una iniciativa del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada.


1 Comentaris

J

Josep

Igualada

21 de febrer 2018.18:17h

Respondre

en aquest festival li caldria una renovació. després de tants anys han aparegut nous festivals per tot arreu molt més interessants.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.