TORNAR
PUBLICITAT

Una doble mirada als Moixiganguers guanya la beca Igual'ART 2017-2018

La pintoria Núria Riba i el documentalista Jordi Torrecillas, s’enduen el premi

cultura
Divendres, 10 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ajut per a projectes d'art visual, la beca Igual'ART, ha recaigut en una proposta de Núria Riba i Jordi Torrecillas, amb els Moixiganguers com a eix. El projecte constarà d'una exposició a La Sala Municipal i un mural de gran format a l'exterior.

Ja hi ha guanyadors de l'ajut Igual'ART 2017/2018. El jurat va acordar atorgar el guardó al projecte Instants, de la pintora Núria Riba i el tècnic audiovisual Jordi Torrecillas. Un projecta que parteix d'actuar en dos espais: en primer lloc fer un seguit de peces de tela, amb la tècnica pictòrica de l'oli, on s'hi reflecteixin instants representats pels Moixiganguers d'Igualada; de l'altra, es realitzarà una obra mural de gran format en una façana de la ciutat, a la vista de la gent. Durant la consecució del mural s'enregistrarà tot el procés en forma de 'timelapse', i del resultat final se'n farà una projecció a la mateixa sala d'exposicions, juntament amb les altres obres.

El projecte es difondrà per les xarxes socials i altres àmbits, convidant altres ciutats a sumar-se al projecte i fent que les seves colles castelleres estiguin també immortalitzades pictòricament. Els membres del jurat, que formaven Ester Comenge, professora de l'Escola Municipal d'Art, Disseny i Artesania Gaspar Camps; Xavier Vives Sabaté, en representació del col·lectiu Disseny=Igualada; Marta Viscarro, interiorista; Marta Lucas Serra, interiorista i arquitecta; Pere Camps, regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament, i Joan Sala, com a secretari; van valorar molt positivament la proposta de Riba -una de les artistes més reconegudes del món de la pintura ràpida a Catalunya- i Jordi Torrecillas. 

Els guanyadors, junt al regidor Pere Camps, al centreRiba, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va ser alumna de dibuix i pintura a l'EMA Gaspar Camps i professora de dibuix i pintura a joves i adults a l'escola Pèl & Ploma, entre altres. Jordi Torrecillas, tècnic audiovisual, complementarà el projecte amb la gravació del timelapse del mural i documentarà tot el procés en imatges. Els objectius del projecte pretenen fomentar les arts plàstiques a la ciutat en el vessant de la pintura i donar a conèixer artistes locals. Abastar més espectadors no vinculats al món de l'art a través d'obra pública, un mural, essent un benefici mutu; l'artista per prestigi i reconeixement, i el ciutadà per gaudir d'una obra d'art inesperadament sense haver entrat en una sala d'exposicions.

La projecció dels Moixiganguers

Amb aquesta proposta, també es vol potenciar els Moixiganguers d'Igualada, aprofitant l'embranzida de la colla de la ciutat en els últims anys, i fer-ho d'una manera artística, mostrant instants de les actuacions on s'hi desperten molts sentiments i emocions, en un moment en què estan a punt d'entrar en un nivell més alt que mai, amb la mirada a les construccions de 9.0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.