TORNAR
PUBLICITAT

Duel d'igualadins, El Vado i Faerica a Razzamtaz 3

Semifinals del concurs "Emmergenza"

cultura
Divendres, 29 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dos grups igualadins participaran aquest dissabte a la nit a les semifinals del concurs Emergenza, que tindrà lloc a Razzmataz 3 a Barcelona. El Vado, format per  David Busquets, David Polo i Marc Povedano, i Faerica, amb Jordi Solà, Albert Pons, Josep Bernadí, Quim Garreta i Bernat Roca. El públic assistent al concert, decidirà a mà alçada quins dels participants passaran a la final que tindrà lloc el 27 de juny a Razzmataz 1. Sentiu un tast d'aquests grups amb 'Más de treinta' de El Vado i 'El Planeta Vermell' de Faèrica.

El Vado en concert

Faèrica

El Vado

El grup musical "el Gual" es funda a finals de l'any 2002 pel cantant David Polo (POL) i el guitarrista David Busquets (DEIVIT), van començar versionant cançons d'altres artistes alhora que a poc a poc trobaven el seu propi estil i així les seves pròpies creacions. Després de dos anys van arribar temes com Regálame un momento, Dormirme a tu lado, etc..., és quan decideixen donar-li un gir al grup per interpretar les seves pròpies composicions.

Per aquells moments es va afegir a la banda l'incombustible bataka Marc Povedano (POVE), i després l'altre, el de la moto, el carismàtic baixista David Segura (DSD), finalment el grup es consolida amb l'arribada del guitarrista Joan Vilanova (VILANOVA). El grup va gravar una maqueta al seu local d'assaig. Es van posar mans a l'obra a l'antiga, és a dir, motxilla plena de maquetes i 'pa'barna' a trepitjar discogràfiques, van aconseguir "enganyar" (amb tot l'afecte del món) a EDIVOX, que va ser qui va decidir editar-los el seu primer disc (+D30), el van gravar entre juny i juliol de 2007 en Soiart Recording Studios (Badalona). El disc va sortir a la venda el novembre d'aquell mateix any, el van presentar per primera vegada en directe a La Sala (Igualada).

El grup ha pujat a mes d'una vintena d'escenaris des de l'edició del seu primer disc, han tingut el plaer de compartir-lo amb gent com Pol Sánchez, Sheila Grados, Sergi Milán, Àngel Barrat, Dani Trujillo, els germans Mancebo, Obrint Pas, Los Gazpacho, i uns quants mes. Se'ls reconeix la seva frescor a l'escenari, la seva música enganxosa i el bon rotlle que transmeten. En l'actualitat el grup compagina els seus concerts del disc +D30 amb la composició del seu pròxim disc.

Dormirme a tu lado

Faèrica

Faèrica comença com a grup de música el gener de 2008 dins d'un estable. Som cinc components: El baixista Jordi Solà i el bateria Albert Pons -tots dos provinents de Diagnostic- integren la base rítmica del grup. El teclista i violinista Josep Bernadí (Pipu), després dels seus estudis musicals i de passar per diverses orquestres, aporta un violí de sonoritats atípiques que dóna una forta personalitat al grup. A les guitarres hi tenim a Bernat Roca i Quim Garreta, que van compartir vivències en el grup Dwimmerlaik (“The Book of Mazarbul”-2000, “Stain”-2001), i van formar part d’Albatros (“Quién colgó a los lobos”-2002) en diferents etapes. El Quim també va gaudir de l’experiència celta Arkaiks (“Arkaiks”-2003) i és el cantant.

Tots junts fem la música de Faèrica, que pretén ser intensa i alhora melòdica, amb el contrast de la contundència i la suavitat que requereix cada moment, cada sentiment, cada paraula...

Amb poc més d'un any de vida, i després d'enregistrar 5 temes recollits a la maqueta "Ànimes", Faèrica decideix gravar el seu primer disc autoeditat. Es titula "Benviguts al planeta Vermell" i s'enregistra a "La Casamurada" sota la producció de Jesús Rovira.

Actualment Faèrica està realitzant concerts per fer arribar aquest treball a la gent, i de la millor manera possible: amb la música en viu.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.