TORNAR

L'EcoFira se celebra per tercer any amb el guix com a valor afegit

També hi haurà un homenatge al difunt Santi Carbonell

cultura
Dijous, 22 gener 2015. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es preveuen més de 50 expositors en les dues jornades d'EcoFira d'Òdena, aquest proper cap de setmana. A més, entre els actes, es comptarà diumenge al matí amb la visita del conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler.

Torna aquest cap de setmana la Fira de Sant Sebastià-EcoFira d'Òdena, la fira de la sostenibilitat ambiental social  i econòmica del planeta, que enguany celebra la seva tercera edició el pròxim dissabte 24 i diumenge 25 de gener. Aquest any, una de les novetats és la introducció del guix, en la seva vessant ecològica, com a element identificatiu -i històric- del municipi. Així, s'ha organitzat una demostració d'una cuita de guix i una exposició de maquetes de forns de guix de diferents llocs de Catalunya.  Una altra de les novetats que cal destacar és el sopar EcoGastronòmic de dissabte i el Tast de diumenge al migdia que permetran degustar la cuina ecològica i bio. Enguany també, el municipi vol rendir un petit homenatge al fotògraf Santi Carbonell, que ens va deixar el passat any, amb una exposició de fotos seves d'eines de treball.

Òdena busca un nou ple als seus carrers amb l'EcoFiraLa fira començarà dissabte a les 4 de la tarda amb l'obertura oficial dels estands  que hi haurà ubicats a la Plaça Major i el seu entorn. A la mateixa hora també es donarà el tret de sortida a les conferències, xerrades, demostracions i tallers que continuaran durant tot el matí de diumenge. En total participaran més de 50 expositors, vinculats tots ells amb l’ecologia, sostenibilitat i medi ambient, i de sectors com l’alimentació amb fruites, verdures, cervesa, fruits secs, oli, la construcció, l’automoció, les energies, la jardineria, etc.

Es faran conferències sobre temes tan diversos com el bio cultiu urbà, la bioenginyeria, les propietats de l'aigua de mar, consell per estalviar consum energètic a casa, energies renovables, el Feng-shui i participar dels tallers d’eco cuina i d'horticultura, de demostracions de l'ús del xerrac i de la màquina d'estellar, entre d'altres. Per als més petits,  s’han programat diferents actes com tallers d’horticultura i també podran pujar a un carrusel ecològic o jugar amb peces de fusta.

Pel que fa als actes més tradicionals de la Fira de Sant Sebastià tindrà lloc el 12è Aplec de la Sardana, la Cursa Popular d'Òdena, on es preveu molt bona participació, les bitlles catalanes, el joc de la cucanya on els més joves faran mans i mànigues per grimpar i arribar a dalt del pal i la missa en honor a Sant Sebastià copatró d'Òdena.

L'alcalde d'Òdena, Pep Solé, valora molt positivament la consolidació d'aquesta fira, una evolució de la Fira de Sant Sebastià, que sense perdre la tradició, s'ha aconseguit afegir a l'especialització d'un tema tan important i actual com l'ecologia i la sostenibilitat. A més, l'alcalde posa en valor la relació del municipi amb el món de l'ecologia i es congratula de trobar tants vincles –com aquest any el del guix- entre el municipi i el sector. D'altra banda, assegura que "l'EcoFira ens permet tenir un impacte econòmic local important alhora que promovem el municipi més enllà del propi territori".


2 Comentaris

U

Un aturat

ODENA

23 de gener 2015.17:14h

Respondre

De quin impacte econòmic parla el sr. Alcalde? Quantes empreses d’Òdena participen a la fira? I quan csota realmetn aquesta fira? Festa, festa, autobombo i més autobombo. Fa pocs dies va sortir... Llegir més Òdena a TV3 com un dels indrets amb més atur de Catalunya! Està clar que no és fàcil crear llocs de treball però tampoc cal fer afirmacions que no es poden contrastar i que no es corresponen a la realitat. Necessitem un altre tipus de polítics que quan parlin d’economia tinguin experiència contrastada, formació i un futur professional més enllà del polític. I afirmen que és ”la fira de la sostenibilitat ambiental social i econòmica del planeta” toma, toma i toma, del PLANETA, serà del seu planeta perquè del nostre poble res de res.

U

Un guixaire sardanista

Òdena

23 de gener 2015.09:13h

Respondre

Quina hipocresia! Fira de l’ecologia? Endavant que fa baixada!
1.- Una cinquantena d’expositors! Alguns certament exposen productes ecològics però d’altres permetin-m’ho d’ecològics no... Llegir més en tenen absolutament res. Una mena de disfressa per augmentar el número d’expositors. La gent que es dedica a cuidar els seus productes que es regeixen per unes normatives rigoroses que regulen els productes ecològics quan deuen veure situacions com aquestes ho han de lamentar moltíssim i més i al darrera hi ha un Ajuntament. No es pot enganyar ni al públic ni al consumidor.
2.- El guix com a protagonista de l’ecologia? Si senyor!!! Una activitat minera a l’aire lliure que a Òdena ha causat no tant sols la desaparició del seu Castell sinó que a més ha deixat desenes d’esvorancs, parets verticals de gran perill un cop s’ha finalitzat la seva explotació. Senyors de l’Ajuntament, ecologia seria rehabilitar les mines, recuperar les muntanyes i evitar el perill que hi ha actualment. Només cal veure el cementiri o el Castell per corroborar aquesta situació.
Aquesta fira només és una operació de maquillatge.
3.- I l’Aplec de sardanes? Què ha passat amb l’aplec de sardanes que té lloc a la fira? Al programa apareixen les colles sardanistes d’Òdena com a organitzadores, al web de la fira és l’Ajuntament l’organitzador? Al facebook s’informa que hi havia unes cobles contractades i que l’ajuntament se n’ha desdit, deixant amb el cul enlaire a les colles i per la seva banda n’ha contractat unes altres. La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Òdena ara organitza activitats pròpies de les entitats? L’aplec se la fet propi la regidora? Desconeixem si això és així però tot plegat fa ferum a que l’ajuntament s’ha inmiscuit en una entitat i s’ha apropiat d’una cosa que no és seva. Democràcia, participació, transparència, mare de Déu senyor, quina regidoria de cultura!!!
Tot plegat molt i molt lleig.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.