TORNAR

S'estrena l'hotel del Somiatruites, un enfocament "modern i polivalent" al cor del Rec

Un establiment ideat per Xavier Andrés, amb set habitacions que recreen l’estètica del barri adober

cultura
Dijous, 28 març 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La idea dels germans igualadins Xavier i David Andrés ja està completada i ara, després del somni, comença el dia a dia del projecte un cop ha cristal·litzat. Aquest dimecres s'inaugurava l'hotel situat al cor del Rec i sobre el restaurant del mateix nom: Somiatruites.

Amb set habitacions, cinc enfocades a la vessant sud i dues a la nord, amb totes les comoditats i amb una optimització de l'espai pensada al detall -els llits es poden replegar i desplegar amb una manivela- arrenca el nou hotel del Somiatruites. És la segona fase del projecte iniciat a principis d'aquesta dècada pel jove arquitecte igualadí Xavier Andrés i que fins ara tenia l'hotel -amb l'altre germà, el xef David- com a principal exponent. Amb l'hotel i el restaurant, nascuts d'una fàbrica recreada per Xavier Andrés, es generaran nous llocs de treball. És un projecte "radical" però que "ha quedat molt afinat". Xavier ha rebut bons 'inputs' per part d'altres arquitectes. Una obra funcional, "per a gent que no vindrà només a gaudir a Igualada", és a dir, un espai "polivalent, tant les habitacions com a l'hotel, per poder treballar i descansar".

Els germans David i Xavier AndrésEs preserva l'estètica de l'antiga fàbrica i és una obra integrada al Barri del Rec, a més que també s'ha fet l'hort amb el qual s'autoabastirà d'hortalisses el restaurant. Un cop acabades les obres, Xavier Andrés es felicita que "en tenir el despatx aquí mateix, al costat de l'obra, he pogut ser fidel a la idea original, però donar-li un toc d'espontaneïtat en alguns detalls". També estan satisfets pel fet que "s'hagi pogut enllestir un any després de començar l'obra". Les reserves es podran activar en breu per internet. 

Per la seva part, David Andrés explica que "aquest nou servei significa a més que hem pogut donar un bon servei a la ciutat i seguim creixent. I a més, és una evidència que el meu germà ha fet una gran feina, una mostra del seu talent". Amb l'hotel, David ja té a punt un menú d'esmorzars "amb productes de la terra, de l'Anoia. Serà més feina potser, però val la pena". 

Galeria



1 Comentaris

J

JOANA

IGUALADA

29 de març 2019.14:37h

Respondre

PARA SER UN HOTEL NO NECESITA TENER UN MINIMO DE HABITACIONES ???PODRÍA SER UN HOSTAL O UNA CASA DE HUESPEDES ,,,,POR FAVOR DENTRO DE POCO LE DAREIS TAMBIEN 4 ESTRELLAS ....HASTA UN HOSTAL,... Llegir més NECESITA UN MINIMO DE 10 HABITACIONES ......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.