TORNAR

El Festival Rewind no continuarà per manca de finançament

El certamen s’aparca ja que les administracions no podien aportar les subvencions necessàries

cultura
Diumenge, 12 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Males notícies pel món de la ficció audiovisual de la comarca. La cita del Rewind Festival de Vilanova del Camí no podrà continuar en no poder satisfer les exigències econòmiques que suposava el certamen que havia de fer un salt qualitatiu.

L'organització del Rewind Festival anunciava aquesta setmana que no hi haurà quarta edició. Raül Bocache i Javier Pérez-Vico, de l'associació +QueCine, expliquen que tampoc es podrà fer el Rewind Horror Festival, que aquest any s'havia de fusionar amb l'esdeveniment. El motiu principal ha estat "la impossibilitat de trobar el finançament necessari. Hem intentat tot el possible per tirar endavant però hem vist que era molt difícil fer-ho sense una estructura econòmica més forta, com a associació sense ànim de lucre i sense ingressos extra".

Afegeixen que "descansem i deixem el projecte". En aquesta ocasió, el departament de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova del Camí, que ha donat suport al festival des dels seus inicis "no ha pogut aportar la quantitat econòmica" que l'organització creia necessària per professionalitzar l'esdeveniment i per tirar endavant les grans millores a nivell organitzatiu que tenien planificades.

Els impulsors, amb Íngrid Rubio en el lliurament de premis d'enguanyUn altre dels handicaps era "les limitacions tècniques de l'espai" ja que només és disposava del Centre Polivalent de Can Papasseit, una única sala que al llarg dels dies del festival també ha de donar cabuda a altres activitats del municipi. Admeten que "potser hem estat massa ambiciosos i que el creixement del festival pot ser que hagi anat massa ràpid". D'altra banda, assenyalen que un altre aspecte a millorar molt ha estat l'assistència de públic, que ha estat molt pobre en moltes de les sessions de curtmetratges durant aquests anys. Però la progressió del festival els portava a pensar en millorar aspectes any rere any, amb noves categories, incorporant més personal a l'apartat organitzatiu i ampliant seccions i activitats, junt a l'augment de dies de festival.

En aquest sentit, comenten que "no hi havia possibilitat de fer marxa enrere, créixer era l'opció". Els dos impulsors agraeixen el suport a l'Ajuntament de Vilanova del Camí i al seu departament de Cultura, a l'ajuntament de Santa Margarida de Montbui i a l'Ajuntament d'Igualada, al Cineclub de l'Ateneu Igualadí, als col·laboradors que han organitzat el festival i a tothom qui ha treballat per fer-lo possible, des dels ajudants dels dies del festival fins els membres del comité de valoració de curts finalistes.

En el capítol dels agraïments, esmeten Acustic Anoia, imprescindibles per les gales d'entrega de premis i les projeccions, ITT Anoia Informatica, Bodegas Gallardo, Informatica Sigrid, Peixos Dueñas, Seguros Bilbao, Riff Raff, Cuina de Can Papasseit, BL Paper, Diset, L'art de la llum, i les incorporacions de l'última edició Frankfurt Cal Nus, Un 9 Forn i Valentí. I per descomptat a l'Asociación Cultural Can del Rei per les seves decoracions i a Star Wars Catalunya per les seves rues. També recorden el suport de Jordi Comellas, mentor dels organitzadors i director del Festival Zoom d'Igualada, que els va aconsellar i ajudar a tirar endavant el projecte. També el suport de Ràdio Nova per ser mitjà oficial, a Imma Jubert per la seva tasca fantàstica amb el suport de premsa i protocol, i als mitjans de comunicació que han ajudat a difondre el festival com a mitjans col·laboradors.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.