TORNAR

Els Geganters i Grallers de la Llacuna participen una trobada a Costa Rica

cultura
Dissabte, 31 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Del 24 d’octubre al 7 de novembre, els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès faran les amèriques i visitaran diverses localitats de Costa Rica. Dita visita tindrà com a eix central participar en el 'X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense', que se celebrarà a la localitat de Cartago el dia 31 d’octubre, amb unes característiques similars a les que es donaren durant la visita feta l’any 2007.

Aquest acte està organitzat pel CUC (Colegio Universitario de Cartago) i pel CIAG (Cercle Internacional d’Amics dels Gegants). Aquesta festa és considerada, pel Govern de Costa Rica, d’un alt interès cultural i és la major festa gegantera d’aquest país a on més de 200 gegants i altres figures folklòriques, vingudes de tot el país i de la resta del continent americà.

Aquest any 2009 també hi haurà una representació catalana. Els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès viatjaran, amb els seus respectius gegants, fins a Costa Rica per participar dels actes previstos en motiu del “X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense”. Aquesta participació catalana ajudarà a unir més la cultura popular de Costa Rica i de Catalunya, al mateix temps que es posaran sobre la taula elements en comú i diferencials entre les dues cultures.

Seran uns 15 dies plens d’activitats orientades a fomentar el coneixement de les nostres tradicions i costums, així com, enriquir-nos de la cultura de Costa Rica i del reste de països.

El Viatge i l’actuació, dels Gegants de La Llacuna i del Pla del Penedès, a Costa Rica ha estat coordinat pel Cercle Internacional d’Amics dels Gegants.

Geganters i Grallers de La Llacuna


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.