TORNAR
PUBLICITAT

La història i el novè pis esperen avui els Moixiganguers a Tarragona

S’espera que finalment seran uns 470 anoiencs que van a fer el 3 de 9

cultura
Dissabte, 6 octubre 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte pot ser la millor jornada dels 23 anys llargs dels Moixiganguers d'Igualada. En l'escenari més adequat, el recinte Tàrraco Arena, la colla morada vol competir i bastir el 3 de 9.

El 6 d'octubre pot marcar-se en lletres d'or a la història dels Moixiganguers i dels castells a Igualada. Gairebé un any després de l'execució del 5 de 8, els morats van al concurs biennal de Tarragona, amb aquesta construcció a l'agenda però també amb un castell encara més ambiciós, el 3 de 9 amb folre. Aquest matí de dissabte, en cotxe o en els autobusos fletats per la colla, una immensa delegació igualadina -i gent d'altres punts de la comarca- es desplacen a Tarragona per participar al Concurs de Castells, en la jornada de dissabte. "Ha estat una setmana amb molts nervis, amb molta emoció, però els assajos han anat molt bé" confessa Oriol Solà, president dels Moixiganguers.

Una de les proves del 3 de 9, a Les CotxeresLes actuacions començaran a partir de 2/4 de 5 i els morats les afronten amb garanties. Executaran la torre de 8, el 5 de 8 i la novetat del 3 de 9 amb folre. Paraules majors. "Des de fa anys i més des del 5 de 8, ens conviden més a places grans, tenim més nom. El respecte l'hem tingut sempre" assegura Solà. I aquest dissabte es pot pujar a un nou nivell. Actuaran en solitari, amb la plaça -com ha de ser- guardant un silenci escrupulós. Aquests dies han assajat "per separat el folre i el 3 de 8, ens ha sortit bé, i ara es tracta de conjuminar aquestes dues parts". 

Al llarg d'aquest matí de dissabte, en cotxe i autobús, des de l'Anoia hi ha prevista la sortida de "468 persones". Una garantia que hi haurà pinya per a les construccions grosses que aquests dies s'han assajat amb (números òptims també) uns dos centenars de Moixiganguers. Aquest dissabte competiran 19 colles i diumenge 12 més, les que encapçalen el rànquing a nivell català. Els morats aspiren a ser els millors d'aquest segon esglaó i si aconsegueixen les seves tres construccions fins i tot podrien quedar en la classificació final vora els deu primers. 

"No ens ho prenem com una competició, excepte la de superar-nos a nosaltres mateixos" resumeix Oriol Solà. De fet, amb la que pot ser la colla que estigui frec a frec amb els igualadins per guanyar el concurs de dissabte, els Xiquets de Reus, hi ha una relació cordial "i ens ajudarem els uns als altres a l'hora de fer la pinya". El repte amb si mateixos que culmina aquest dissabte, el 3 de 9 amb folre, és el fruit de la preparació de tota la temporada: "necessitàvem una mobilització de gent molt gran i la tenim. Amb més de quatre centenars de persones que ens recolzen, transcendim allò de ser una colla dels quatre de sempre". 

És a dir, els Moixiganguers ja no són només ITV i "reunim persones d'ambients molt diferents, no només gent del centre d'Igualada i del Nucli Antic. I el nostre objectiu és que tota aquesta gent que ve a Tarragona se senti integrada i vulguin continuar dins la colla". Per seguir pujant amunt. De moment, aquest dissabte, el sostre és el 3 de 9. A les 3 de la tarda, els Moixiganguers s'han de trobar a Tarragona per anar cap al recinte. Al vespre acabarà el concurs i, si tot surt bé, la festa pot acabar a altes hores. Un autobús té previst tornar a la matinada, mentre que un centenar de morats seguirà a Tarragona per fer pinya en el concurs de demà amb altres colles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.