TORNAR

Igual'ART premia el projecte "Arqueologia d'un Clixé. Memòria visual i emocional" de Maria Santfores i Marilú Martínez

Es finançarà una sèrie de gravats amb plaques de clixé relacionades amb la memòria històrica i industrial

cultura
Divendres, 1 agost 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els premis Igual'ART han escollit la proposta presentada per les artistes Marilú Martinez i Maria Santfores, que rebran un ajut de 2000 euros en dues parts, una meitat, en el moment de la proclamació i la resta, després de l’exposició del projecte guanyador, la primavera de 2015.

El passat dijous dia 23 de juliol, el jurat qualificador del premi va escollir el millor projecte d’arts visuals Igual’ART 2014. El jurat estava format per Ester Comenge, en representació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, Xavier Mula, creador; Aureli Sendra, dissenyador gràfic, en representació de disseny=igualada; Josep Rabell, en representació de l’Institut Municipal de Cultura, i com a secretari Joan Sala. La qualitat dels quatre projectes a concurs va provocar un intens debat sobre quin havia de ser el projecte guanyador.

Finalment, l’opció que va comptar amb el major consens del jurat va ser la proposta presentada per les artistes Marilú Martinez i Maria Santfores, que rebran l’ajut de 2000 euros en dues parts, una meitat, en el moment de la proclamació i la resta, després de l’exposició del projecte guanyador, la primavera de 2015.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Cultural, Josep Miserachs, va lliurar el premi el dimecres dia 30 de juliol, en una recepció a l’Ajuntament d’Igualada. Les autores van concórrer a l’ajut amb l’objectiu de poder finançar un projecte de gravats amb plaques de clixé, en el que totes elles tenen a veure amb la memòria històrica e industrial d’Igualada i comarca.

"Volem imprimir artesanalment l’obra en format i tècniques de gravat i amb ella realitzar, tant una exposició, com la producció de tres llibres d’artista que recullen la totalitat d’aquests gravats", expliquen.

Per tal de fer-ho, han escollir un total de set plaques de clixé que per a realitzar vint-i-vuit impressions de cada una d’elles. Totes aquestes còpies es repartiran de la següent manera: 21 còpies s’exhibiran en l’exposició i passaran a formar part del fons d’art del Museu de la Pell, i la resta formaran part dels 3 llibres d’artista. La llavor del projecte va començar a germinar a l’agost del 2012, i ara, amb l’ajut de l’Institut Municipal de Cultura d’Igualada, culminarà el mes de març del 2015.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.