TORNAR

L'INS Molí de la Vila participa en un projecte Erasmus+ centrat en la sostenibilitat

Hi prenen part alumnes d’Eslovàquia, Grècia, Polònia, Turquia, Rumania i l’Estat espanyol

cultura
Dimecres, 30 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els cursos 2018-19 i 2019-20 els alumnes del centre capelladí prendran part en un nou projecte internacional centrat en la sostenibilitat. Tres professores van viatjar fa unes setmanes a Polònia per coordinar el projecte.

L'institut capelladí s'integra en un programa europeu Erasmus+. Se centra especialment en l'àmbit de la sostenibilitat, amb l'emblema la frase 'Little steps make a big difference. Together we care of our home'. L'objectiu primordial dels centres participants és aconseguir el certificat green flag (bandera verda), un guardó reconegut internacionalment i que distingeix els centres escolars que emprenen accions per aconseguir un entorn més sostenible. En aquest projecte participen diversos països europeus: Eslovàquia, Grècia, Polònia, Turquia, Rumania i l'Estat espanyol.

Els professors de diversos centres, reunits a KielceL'Erasmus+ es dirigeix bàsicament als alumnes de 3r d'ESO, però des de la coordinació del projecte s'assenyala que "cal la implicació de tots els nivells existents a l'institut per assegurar que sigui un èxit rotund". A la vila, a més, hi ha desplegats diversos programes sostenibles com la recollida de residus porta a porta, que consisteix en reciclar els diferents residus en diversos contenidors i dies diferents (un per al plàstic, un altre per al paper, un altre per als residus orgànics...) per assegurar, d'aquesta manera, una nova vida per a les deixalles.

Erasmus+ també es proposa "millorar els coneixements dels seus participants, avançar en diferents aspectes a nivell acadèmic i personal, així com ampliar els coneixements culturals, geogràfics i històrics sobre els països de la resta de centres implicats en el projecte, ja que possibilita que els estudiants més involucrats tinguin l'oportunitat de viatjar i gaudir d'una estància a un altre país".

De fet, a nivell de coordinació, fa unes setmanes es va fer una primera mobilitat en què tres professores del Molí de la Vila van viatjar a Polònia, on es van decidir quins serien els punts claus i les estratègies a seguir al llarg de tot l'Erasmus+ conjuntament amb els altres professors dels diferents països.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.