TORNAR

Joan Pinyol guanya el Primer Premi d’un concurs de relats curts de terror

El portal d'internet Hespèria premia l'escriptor capelladí

cultura
Divendres, 29 maig 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el microconte titulat “Mirades” l’escriptor capelladí ha obtingut el primer premi del concurs de microcontes de terror organitzat pel portal d’internet “Hespèria”. El veredicte del premi, al qual es van presentar més d’un centenar d’obres, es va donar a conèixer el passat 27 de maig, tal com va explicar l’organització, perquè coincidia amb l’aniversari dels naixements tant de Vicent Price com de Cristopher Lee, una data clau per als amants del cinema de terror.

L'escriptor Joan Pinyol

Després del període de deliberacions, el jurat, a través del web www.hesperia.cat va fer públic el següent veredicte:

“Reunides les nostres ànimes turmentades i després dels sacrificis rituals i les ofrenes als foscos déus de l'Hades els oracles han parlat i el jurat del concurs de relats curts de terror decideix que el Guanyador del Calze Sagnant de l'Infern és el relat següent : Mirades, de Joan Pinyol, que diu així “La pilota arribà al pou i ella mirà avall. -Hi ha ulls que em miren! -És clar! Són els teus reflectits! No la convencé. N'hi havia tres”.

I el mateix jurat va remarcar la seva elecció de la següent manera : “Perquè essencialment era el que cercàvem; senzillesa, suggeriment, capacitat de síntesi i sobretot sentiment d'intranquil·litat i por. Aquesta nena que capta quelcom estrany i no accepta l'argument de l'adult, aquesta innocència escapçada ens treu de la nostra illa d'ignorància; com deia el mestre H.P. Lovecraft:" La cosa més misericordiosa del món penso que és la incapacitat de ment humana per a relacionar tot allò que hi conté. Vivim en una illa de plàcida ignorància entre les boires dels obscurs mars de l'infinit, fet que no implica que viatgem gaire lluny." Bé; nosaltres, mitjançant la protagonista hem abandonat aquesta illa.

Així mateix, el jurat també va concedir un accèssit al microconte titulat Buh! , presentat amb el pseudònim de Mary Lovecraft, que diu així : "Després de devorar al nen i llepar la sang que havia espargida sobre el llit, el monstre va tornar al conte del que havia sortit" .

Tal com deien les bases els dos guanyadors veuran editats els seus textos en un llibre digital i també en format paper juntament amb altres microcontes presentats, i rebran un lot de llibres i de pel·lícules de terror.

D’aquí uns dies i en format digital es podrà accedir als microcontes seleccionats en aquest I Concurs de Relats Curts de terror a través del web www.hesperia.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.