TORNAR
PUBLICITAT

Mantenir la identitat amb la gastronomia

1r aniversari de la Taverna Catalana El Clot del Clos

cultura
Dijous, 29 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A finals de la setmana vinent la Taverna Catalana del Clot del Clos farà 1 any. Durant aquest temps, tot i que van arrencar en un moment delicat per les iniciatives empresarials, s'han fet un petit lloc a la ciutat d'Igualada, donant a conèixer un producte molt concret, cerveses artesanes catalanes. L'Albert, que s'encarrega del negoci, explica quan l'aposta pel producte de la terra també està en els plats i els productes que fan servir, majoritàriament de la terra, són distintius d'una tradició i una cultura: 'Ens sentim catalans i creiem que la gastronomia és també una manera de mantenir la nostra identitat'.

Cervesa artesana Glops

Hamburgueses de 18cm

El Clot del Clos

Productes de la comarca, productes catalans, elaboracions artesanes, són l'aposta que des que va engegar ha fet la Taverna catalana del Clot del Clos. Engegar un negoci de restauració era complicat, i l'Albert i la Sílvia van buscar un element diferenciador i que també els identifiqués, donar a conèixer cerveses artesanes, bulls, llonganisses, vins, ratafies, aromes i d'altres digestius com una manera més de mantenir la identitat.

Com a Taverna estan especialitzats en cerveses artesanes, i com explica l'Albert, en tenen de baixa fermentació Lagers i també d'alta fermentació com son les Ale, de blat, rosses, torrades i negres,' totes catalanes des de la Catalunya Nord fins a Tarragona'. Al mateix local s'han donat a conèixer diversos tipus d'aquestes cerveses, en unes jornades cerveseres del passat mes de febrer: 'Crec que s'esta fabricant molt bona cervesa a Catalunya, encara que costi d'apreciar perquè continuem valorant més les estrangeres que les nostres. Totes surten de micro-cerveseries, son cerveses fetes amb molta cura, sense filtrar ni pasteuritzar, ja que la segona fermentació la fa dins de l'ampolla. Per això, sempre les hem de mantenir de forma vertical i conservar-les a una temperatura adient, sense superar els 24º C' explica l'Albert.

L'oferta de cerveses es complementa amb un seguit de productes gastronòmics amb etiqueta, des de les típiques patates braves, ab una salsa especial, hamburgueses de 18 cm de diàmetre o llesques de 40 centímetres; però destaquen per productes diferenciats que no es poden trobar a la comarca com galettes fetes amb farina de fajol ecològica i treballades amb cervesa, que van farcides amb diferents productes majoritàriament de la terra. També elaborem la massa per les creps dolces i les gofres. Últimament hem incorporat el gelat de turró amb ratafia, originari de la Garrotxa i le Filiberto, originari de Llessuí al Pallars Sobirà'.

1r aniversari

La setmana vinent El Clot del Clos (carrer del Clos 53, a costat del Farolillo) celebra el primer aniversari, i ho fan amb una nit de dissabte de música per a tots els gustos.

El concert començarà a les 23 h. amb el grup pop rock Teràpia. A continuació, a 2/4 d'1 de la nit Band the la Muerte, rock convers en acústic i a partir de les 2 i fins a les 3 punxaran els Dj. "Toni i Jordi".

En motiu d'aquest primer aniversari anoiadiari i El Clot del Clos sortejaran a partir de dilluns uns productes molt refrescants i saborosos. No us oblideu de participar en el sorteig!


4 Comentaris

B

BERNAT DÀMASO MORROS

29 d'octubre 2009.18:19h

Respondre

Per molts anys EL Clot del Clos pugui continuar oferint-nos cerveses artesanes del país, entre d’altres productes. Tal com diu l’Albert a Catalunya comencem a tenir elaboradors de cervesa... Llegir més artesana de gran qualitat. Som país de vins i caves, no ens en podem oblidar, però la cultura cervesera està entrant amb força i pels amants de la cervesa això és altament positiu. Ja no ens cal fer tants viatges a Barcelona....
Per molts anys, ànims i endavant amb la feina que feu!

C

CulActiu

Anoia

29 d'octubre 2009.17:25h

Respondre

Que les hamburgueses és puguin definir com a cuina catalana al.lucina una mica.

E

Eduard

Igualada

29 d'octubre 2009.10:52h

Respondre

Això sí que són hamburgueses de qualitat i no les d’un altre establiment.

p

palop

igualada

29 d'octubre 2009.09:15h

Respondre

veieu? I no passa absolutament res per servir Hamburguesses... no s’ha de ser tant purità ni tant fanatic...

Per que es pot ser català i menjar Hamburguesa, o no es pot?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.