TORNAR

Els Moixiganguers refermen la millor actuació a Montserrat

5 de 7, 3 de set aixecat per sota i 4 de 7 amb agulla

cultura
Dimarts, 20 octubre 2009. 15:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge passat, els Moixiganguers d’Igualada, confirmaren tots els pronòstics optimistes i tornaren a assolir la que fins ara ha estat la seva millor actuació en tota la història, que ja protagonitzaren per la Festa Major d’Igualada d’enguany, i també a Vilanova del Camí. Els igualadins aconseguiren en una mateixa actuació el cinc de set, el tres de set aixecat per sota i el quatre de set amb l’agulla, culminant l’exhibició amb dos espadats simultanis de cinc, un d’ells carregat, en una actuació on també hi intervingueren els Castellers de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i els Castellers d’Esparreguera.

El 3 de 7 aixecat per sota

Els Moixiganguers a Montserrat

Després de l’exhibició dels Falcons de Piera, els de la camisa morada plantaren tres pilars de quatre simultanis de salutació. A continuació fou el torn del cinc de set, una construcció que enguany els igualadins dominen a la perfecció, i que descarregaren amb molta solvència, potser essent el millor de tota la temporada.

En segona ronda, era el torn altre cop del castell estrella de la temporada, el tres de set aixecat per sota. Aquest cop, els nervis potser influïren una mica en els Moixiganguers, i la construcció aconseguí ésser carregada i descarregada, si bé amb algun moment d’excessiva tremolor.

En tercera ronda, els igualadins optaren per un solvent quatre de set amb agulla (o pilar de cinc) al mig. La construcció denotà molta seguretat, fet que motivà que quan el pilar de cinc quedà desprotegit del quatre, fins i tot es girés cap a un cantó, com a mostra d’agraiment al públic congregat pels ànims donats. Després de les tres rondes completades a plena satisfacció, els Moixiganguers optaren per dos pilars de cinc simultanis, que foren carregats, però que malauradament, un d’ells féu llenya.

Pel que fa a les altres colles presents a la plaça del monestir de Montserrat, els Castellers de Vilafranca completaren una gran actuació, tot descarregant el tres de nou, el quatre de vuit i la torre de vuit folrada, culminant aquesta gran diada amb un pilar de sis, també descarregat. Els Xicots de Vilafranca completaren el quatre de set amb l’agulla, el dos o torre de set i el tres de set, tancant plaça amb un espadat de cinc. D’altra banda, els Castellers d’Esparreguera completaren el quatre de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set amb l’agulla, acomiadant-se amb dos pilars de quatre simultanis.

Diumenge vinent tradicional Diada de la Colla

El proper diumenge, els Moixiganguers d’Igualada, celebren la tradicional Diada de la Colla, en una actuació que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia, a la plaça de Pius XII, acompanyats per les colles dels Xics de Granollers i els Castellers de Cornellà. Abans de l’actuació, a partir de les 11, els de la camisa morada sortiran en cercavila des el local de la colla a Cal Tabola (C/ Sant Antoni de Baix 108). Els nostres castellers tenen moltes ilusions posades en aquesta actuació, doncs de ben segur es durà a plaça l’intent de dos o torre de set, que podria ser aconseguit per primera vegada en tota la seva història.

La bona marxa de la temporada, i el ritme d’assajos assolit en les darreres jornades, fa que els igualadins siguin optimistes de cara a aquesta nova fita. Tot i això, cal que l’optimisme, que de ben segur és justificat, no faci perdre la concentració, i és vital que en els darrers assajos i a la pròpia actuació hi hagi el màxim número d’efectius. Sens dubte, assolir aquesta fita, seria un gran premi que culminaria brillantment la que ja és la millor temporada de la història morada.

Jordi Segura


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.