TORNAR

El Museu de la Pell exposa les "Seqüències urbanes" de l'igualadí Guillem Elvira

L’exposició culmina el projecte guanyador de la darrera convocatòria del Premi Igual’ART

cultura
Dimarts, 28 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous 30 de maig, a 2/4 de 8 del vespre, obrirà les portes al Museu de la Pell d'Igualada d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, l'exposició "Seqüències urbanes", una mostra que culmina el projecte amb el qual l'artista igualadí Guillem Elvira guanyà la darrera convocatòria del Premi Igual'ART, convocat per l'Ajuntament d'Igualada. L'exposició es podrà veure fins el 23 de juny.

El projecte de Guillem Elvira va guanyar el Premi Igual'ART el novembre de l'any passat. El jurat, format per Mosi Ayabi, Raquel Camacho, Pere Camps, Ester Comenge, Josep Rabell, Xavier Vives i Joan Sala, va destacar que amb aquest projecte es vol explorar i enriquir la visió de la ciutat des d’un punt de vista multidisciplinari i transversal, proposant una mirada poètica i reflexiva sobre la ciutat contemporània. El premi Igual'ART és convocat cada dos anys pel departament de Promoció Culturalde l'Ajuntament d'Igualada, amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, a través d'un concurs de projectes d’arts visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles. El premi contempla l'exposició final de l'obra plantejada en el projecte.

El regidor Pere Camps lliura el Premi Igual'ART a Guillem Elvira el novembre del 2018

Elvira planteja una instal·lació bicèfala formada per dues peces que dialoguen entre elles: d’una banda, una col·lecció d’imatges que, des d’un llenguatge visual abstracte, convida a explorar elements existents en l’arquitectura local i el paisatge urbà. També s’introdueixen propostes utòpiques d’una Igualada imaginada amb l’objectiu de despertar preguntes sobre la ciutat actual. De l’altra, es basteix un petit pavelló ideat com un espai per a la reflexió i que permet l’experiència espacial a escala humana; una capella laica. Les tècniques utilitzades en la producció de les imatges són les emprades en la representació arquitectònica, com el collage fotogràfic, el disseny assistit per ordinador, la il·lustració o la pintura. La capella permet experimentar característiques vinculades a l'escultura com la materialitat, textura i llum.

Guillem Elvira és arquitecte i coordinador d’activitats culturals. Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va ser alumne de pintura de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps "La Gaspar" i, posteriorment, tallerista a l'Inquiet, espai col·laboratiu i creatiu. Va formar part de CULT., departament de Cultura de l'ETSAB, dissenyant i produint exposicions. A Igualada, ha coproduït l’exposició Quan l’esport era un divertiment, amb motiu de la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport 2019. Actualment exerceix d'arquitecte a Igualada i és el coordinador de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC).

"Seqüències urbanes" es pot veure del 20 de maig al 23 de juny, a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i es podrà visitar fins el 23 de juny. L'horari serà de dimarts a divendres, de 10 a 14h, dijous i divendres, de 16 a 20h, i els dissabtes i festius d'11 a 14h.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.