TORNAR

Nova campanya d'excavacions a l'Abric Romaní

Fins el 31 d’agost es podran realitzar visites al jaciment neandertal de Capellades

cultura
Dimecres, 9 agost 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts 8 d'agost s'han iniciat els treballs d0una nova campanya d'excavació arqueològica al jaciment neandertal de l'Abric Romaní de Capellades. La campanya, que enguany arriba a la seva 35ª edició, és dirigida novament pel prestigiós arqueòleg Eudald Carbonell, membre de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social. En paral·lel a les excavacions, es podran realitzar visites lliures al recinte, fins el 31 d'agost.

Durant aquests dies està previst excavar meticulosament més d’una vintena de fogars de fa uns 60.000 anys. Aquests fogars corresponen a una ocupació de les comunitats neandertals que utilitzaren aquest lloc com a campament central. Es tracta d’un nivell molt ric en fòssils. Durant les dues últimes campanyes ja s’hi ha treballat i es van recuperar més de 10.000 restes d’eines de pedra, principalment sílex, i restes de la fauna, cavalls, cérvols i cabres,  caçada pels neandertals.

Els treballs d’excavació són dirigits per Eudald Carbonell, membre de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, en codirecció amb Palmira Saladié i Gema Chacón, també investigadores en aquest centre de recerca i comptaran amb la participació d’uns 53 arqueòlegs procedents de diferents universitats del món: Université de Toulouse, Francia; Università di Ferrara, Italia; Université de York, Regne Unit; Université de Alger, Algeria ; Universitat de Valencia; Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Girona, Universidad de Vigo, Universidad del País Vasco i Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, així com del propi IPHES.

En paral·lel a les excavacions, el jaciment romandrà obert tots els dies, excepte els dissabtes, durant els quals es podrà realitzar una visita lliure, en horari de les 11 a les 13 h, i de 17 a 19 h.

Carbonell supervisa la nstal·lació de la infraestructura necessària per poder desenvolupar bé els treballs arqueològics


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.