TORNAR

Premi Laus Or a l'estudi Burzón*Comenge per un mapping

Es premia l'estudi igualadí pel mapping al Pantocrator de Sant Climent de Taüll

cultura
Dissabte, 28 juny 2014. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'estudi de disseny gràfic d'Igualada Burzón*Comenge va rebre aquest dijous el premi Laus OR pel seu projecte de disseny de Mapping al Pantocrator de Sant Climent de Taüll

Mapping del Pantocrator de St Climent de Taüll

Els premis Laus estan organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors D’art del FAD (ADG-FAD). L’ADG és una associació privada sense ànim de lucre d’àmbit estatal que, dees de fa 50 anys, té l’objectiu de promoure el disseny gràfic i la comunicació visual en la vida cultural i econòmica del país.

Els premis Laus són la millor representació del sector, un termòmetre del treball en disseny i comunicació.

Rebre el Laus or significa ser premiat amb un trofeu Laus Or, 2 diplomes Laus Or, el segell oficial Laus Or (digital), tenir presència al llibre, al web, a l’exposició, a la Nit Laus i la inscripció gratuïta als ACD*E Awards.

El Pantocrator de Sant Climent de Taüll

El mapping de Taüll aplica les darreres tecnologies audiovisuals a l'art romànic, capturant l’essència històrica en el contingut del mapping. Dins aquesta instal·lació feta a mida es va investigar com s'havia anat pintant el fresc. La pintura ha estat reproduïda digitalment element per element per a realitzar les animacions. La imatge projectada ha estat disseñada de forma que encaixa perfectament amb les restes originals presents a l’esglèsia i la banda sonora ens transporta emocionalment a l’època de la pintura.

Amb 6 projectors d’alta definició integrats a l’espai de l’esglèsia, el visitant pot observar tant les pintures originals com una recreació completa de la iconografia que decorava el absis. L’objectiu d’aquest mapping és restituir virtual i digitalment les pintures originals en el seu lloc d’origen, l’església de Sant Climent de Taüll, i també reproduir el conjunt pictòric complert tal com era l’any 1123. La presentació audiovisual ajuda el visitant a entendre la tècnica pictòrica dels frescos romànics i alhora descobreix les diferents representacions iconogràfiques que composen aquesta pintura mural d’alta càrrega artística i religiosa.

Mapping Taüll 1123 from ADG FAD on Vimeo.



0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.