TORNAR

Quatre joves igualadins participen al programa 'Bojos per la ciència'

Carla Paris, Arnau Domènech, Marc Gonzàlez i Maria Claramunt són estudiants del Pere Vives Vich

cultura
Dimarts, 15 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Gairebé tres centenars de joves es van reunir al Món Sant Benet el passat divendres en la presentació oficial del programa 'Bojos per la ciència'. Un programa que vol fomentar les vocacions científiques entre els joves de primer i segon de Batxillerat i que de cara a aquesta edició acull a quatre anoiencs.

Quatre joves d'Igualada, tots ells alumnes de l'INS Pere Vives Vich, han estat seleccionats al programa de 'Bojos per la Ciència'. Un programa que desenvolupa 11 cursos diferents al llarg d'aquest any, de diversos àmbits, com per exemple el de 'Bojos per la Química' que compta amb el suport de l'Institut Català d'Investigació Química. Carla Paris, Arnau Domènech, Marc González i Maria Claramunt són aquests joves seleccionats. Si la meta de 'Bojos per la Ciència' és fomentar les vocacions, en aquests casos ha fet diana: des d'aquest gener fins el proper desembre, els 282 seleccionats faran pràctiques els dissabtes en diferents centres d'investigació.

Els quatre alumnes que participen aquest 2019 al programaEn el cas de Carla Paris, una dels quatre anoiencs, explica que "primer estava més interessada en la física. Però va ser arrel d'estar al programa 'Joves i ciència' que em vaig començar a interessar més per la química". No té clar cap on es decantarà en els estudis, "perquè enguany a primer de Batxillerat estic estudiant biologia i m'està atraient també". Carla explica que "des de petita sempre m'havia agradat la ciència, saber perquè les coses funcionen com funcionen, sobretot les reaccions que hi ha a nivell de la natura, des dels àtoms i cèl·lules". 

Arnau Domènech és un altre dels joves igualadins, en el seu cas fa el Batxillerat tecnològic. Comenta que "els professors ens van explicar que era una oportunitat molt interessant per ampliar coneixements". Amb un cop d'ull a les xarxes va descobrir un dels cursos més nous de 'Bojos per la Ciència', el de Computació, i no s'ho va pensar dues vegades. La seva meta després del Batxillerat és estudiar algun grau d'informàtica. Pel que fa a Marc González i Maria Claramunt, tots dos de 16 anys també, estaran al curs de 'Bojos per la Física'. Estan interessats en fer una carrera universitària també de Física, tot i que Marc González somnia en seguir més enllà i fer "un grau d'astrofísica".

L'estímul per als quatre anoiencs seleccionats i també tots els altres joves és "perquè sabem que aprendrem molt. Hi ha matèries i continguts amb els que a l'institut vols aprofundir, però que el professorat té un currículum marcat i no s'hi pot estendre. A més, el programa obre noves possibilitats, com poder treballar en laboratoris i conèixer persones que tenen les mateixes inquietuds". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.