TORNAR

Religiosos Josefins s'encarregaran de tres esglésies parroquials a l'Anoia

L'ordre religiosa fundada a Mèxic per un igualadí, responsable de Fàtima, Tous i la Pobla de Claramunt

cultura
Dimarts, 25 octubre 2011. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, ha destinat per a l'atenció pastoral de tres demarcacions de la comarca de l'Anoia, als Pares Josefins, missioners de Sant Josep, que inicien així la presència a la comarca. Concretament, els religiosos, encapçalats pel P. Miquel Guillén Peña, s'encarregaran de l'església de Ntra. Sra. de Fàtima a Igualada; de la parròquia de Sant Martí de Tous, i de la parròquia de la Pobla de Claramunt.

Josep Maria Vilaseca, fundador dels josefins.

Seran tres religiosos que residiran a La Pobla, La presència d'aquests religiosos ajuda a cobrir dues baixes entre els sacerdots de la comarca; la primera la de Mn. Valentí Bosch a la Pobla, per una malaltia; i la segona la de Mn. Joan Costa a Sant Martí de Tous, que es trasllada a l'Arxidiòcesi de Tarragona per ser capellà del Monestir de Vallbona de les Monges.

El bisbe de Vic presentarà als nous sacerdots aquest diumenge dia 29, a la parròquia de la Pobla de Claramunt, en la missa de 2/4 d'1 del migdia. També ho farà a Sant Martí de Tous el dia 5 de novembre, i queda pendent l'entrada a la parròquia de Fàtima.

Més endavant, un cop la congregació dels Missioners de St. Josep tingui tots els documents a punt per la constitució de la nova fundació a la nostra zona, vindran de Mèxic el superior general, el P. Julio Salcedo, i el secretari general, el P. Ernesto, i es farà una ceremònia i celebració oficial, presidida pel Sr. Bisbe.

Els Pares Josefins van ser fundats a ciutat de Mèxic el 19 de novembre de 1879 per un igualadí, el Pare Josep Maria Vilaseca (1831-1910). Actualment atenen serveis pastorals per tot Amèrica (a Europa només son a Roma), tenen algunes universitats i estan presents en indrets marcats per una pobresa extrema. Un dels sacerdots que venen a la comarca, el citat P. Miquel, fins ara treballava en els pobles més remots i pobres de la Huasteca Potosina.

La vinculació dels josefins amb Igualada s’ha anat enfortint, sobretot a partir de l’ordenació de tres diaques a la Basílica de Santa Maria d’Igualada el 18 de setembre de l’any passat. És un moment històric per als catòlics igualadins i anoiencs aquesta vinguda dels Josefins, 132 anys després de la seva fundació per part d'un fill de casa nostra.


1 Comentaris

m

monica

la pobla de claramunt

6 de juliol 2018.20:03h

Respondre

pero no puc entrar a la pagina

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.