TORNAR
PUBLICITAT

Santa Maria d'Igualada acollirà l'oratori 'Episcopus', de Mossèn Valentí Miserachs

Actuen Cor Ex Audio, el Cor d’Homes d’Igualada, la Coral Ressons, el Cor Prats de Rei i cantaires de l’EMMI

cultura
Dimarts, 6 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Mossèn Valentí Miserachs, un dels anoiencs més universals, és l'autor de la peça que es podrà escoltar en directe aquest dissabte vinent a Igualada. Es tracta d'un obra musical religiosa que imagina un diàleg de dos personatges de gran relleu per a la història de Catalunya, i no només a nivell eclesiàstic: el Bisbe Oliba -segle XI- i el Bisbe Torras i Bages -segle XIX.

La Basílica de Santa Maria d'Igualada acull dissabte vinent 'Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal', un concert d'homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, a càrrec de l'Orquestra Simfònica dels Vallès i 11 corals catalanes, organitzat pel Bisbat de Vic. El concert, l'acte central de l'any Oliba, se celebrarà a les 6 de la tarda.

Les entrades disponibles són ja a la venda a www.codetickets.com. Les entrades poden adquirir-se també presencialment, a les parròquies d'Igualada i a les oficines del Bisbat de Vic (entrada gratuïta per als menors acompanyats d'un adult –un menor per cada adult amb entrada-). Es tracta d'una obra musical religiosa original, composada per Monsenyor Valentí Miserachs (compositor i director), amb textos de l'escriptor i gramàtic català, Mossèn Josep Ruaix (llibretista), ambdós del Bisbat de Vic. L'obra representa un diàleg imaginari entre els bisbes Oliba i Torres i Bages, l'un des del cim del Montseny, l'altre des del cim de Montserrat, recollint textos de la Bíblia, de la litúrgia, de Verdaguer i de Josep Carner. El compositor Miserachs lliga magistralment aquest diàleg entre els dos bisbes, amb temes i melodies inspirades en la tradició́ musical de Catalunya.

El concert fins ara ja s'ha celebrat a la Catedral de Vic (12 d'octubre), al Monestir de Ripoll (13 d'octubre), a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona (14 d'octubre), en un acte organitzat conjuntament amb la Conferència Episcopal Tarraconense, i, el passat dissabte, a La Seu de Manresa.

L'objectiu del concert 'Oratori musical Episcopus' és posar en valor la figura dels bisbes Oliba, en commemoració de l'inici del seu episcopat com a bisbe de Vic (1018-1046) i personatge reconegut d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya, i Josep Torras i Bages, en complir-se 100 anys de la seva mort, el 2016, per tal de reviure avui la seva petjada en el nostre país, des d'una experiència estètica i musical a l'abast del gran públic. 

La interpretació d''Episcopus' a la Sagrada FamíliaEls solistes que interpreten l'obra: el baix Josep Pieres (bisbe Oliba); el baríton David Maria Gentile (Torras i Bages); i intervenen el tenor Albert Deprius i la mezzosoprano Marta Valero. Les onze corals participants són: Orfeó Vigatà de Vic, Coral Canigó de Vic, Cor de Noies Exaudio d'Igualada, Coral Capella de Santa Maria de Ripoll, Coral Ressons de Calaf, Coral Collserola Vallvidrera,
Coral Regina de Manlleu, Cor Prats de Rei, Cor homes Igualada, Cor homes Osona i el Cor Infantil Emmi (Escola Musical Igualada).

Aquest concert compta amb el suport del Pontifici Consell per a la Cultura del Vaticà, de la Fundació del Banc Sabadell i de la Diputació de Barcelona. En el marc del projecte Episcopus, el Museu Episcopal de Vic també acull l'exposició Oliba Episcopus (del 27 d'octubre al 10 de febrer), per tal de conèixer la veritable importància d'Oliba i del seu llegat per a Catalunya i l'Església, en el context dels grans eclesiàstics del seu temps d'arreu d'Europa, tenint en compte diferents aspectes de la seva trajectòria.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.