TORNAR

El Teatre de l’Aurora augmenta fins al 67% d’ocupació en la temporada 2010-2011

La sala independent ha acollit 3.500 espectadors i 48 representacions

cultura
Dijous, 9 juny 2011. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Teatre de l’Aurora ha clos la quinzena temporada de programació estable amb números positius, ja que tot i la dura situació econòmica ha incrementat l’ocupació de la sala fins a un 67%, registrant un total de 3.500 espectadors.

L’espai independent igualadí ha programat 21 espectacles, dels quals s’han ofert 48 representacions, a més de les 12 funcions que s’hi han dut a terme amb motiu de la 22a edició de La Mostra d’Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil, amb les quals s’arriba a les 60 representacions i als 4.500 espectadors.

El director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells, ha afirmat que “malgrat que el nostre teatre no és aliè al context econòmic actual i que ha reduït lleugerament la programació, estem més agraïts que mai a tots els espectadors i espectadores perquè l’ocupació de la sala ha augmentat notòriament”. Per Balcells, 'això demostra l’interès i la necessitat que a

Igualada es mantingui una oferta escènica de qualitat i independent'.

Gràcies al suport del públic i de l’Associació d’Espectadors, la col·laboració d’empreses privades i d’institucions públiques i la implicació amb el teixit associatiu de la ciutat, 'acabem la temporada amb nota i ens plantegem el repte de continuar treballant perquè la propera temporada, en què el teatre celebrarà els 15 anys de la seva inauguració, siguem capaços de mantenir una programació de qualitat que continuï interessant tant el públic com fins ara. Sens dubte que amb la seva implicació ho aconseguirem', assegura Balcells.

L’Aurora ha estat escenari durant els darrers mesos d’espectacles de gèneres i públics molts diversos com ara Exercicis d’amor d’El pont flotant, Las fichas de Radio Rara amb text i direcció de Secun de la Rosa, la primera edició del Festival Internacional El més petit de tots de Sabadell, Ara estem d’acord, estem d’acord d’Indi Gest, Merci Bien de Mumusic Circus, El meu germà Pol de Tornaveu a partir de la novel·la homònima d’Isabel-Clara Simó, La marató de Nova York de la Sala Trono, Pasta fullada de la Cia. Teatre Gaudí i Flirt de Guillem Albà i Always Drinking Productions, entre d’altres.

També s’hi han representat Minuts de Marcel Gros i La mà de Taaroa de Taaroa Teatre, les dues coproduccions per a tots els públics que el Teatre de l’Aurora ha impulsat aquesta temporada d’acord amb la línia artística centrada en coproduir espectacles familiars amb companyies professionals. D’altra banda, el Teatre de l’Aurora ha donat cabuda a activitats de moltes entitats com algunes de les projeccions del Festival Zoom Igualada, el concert

de Pau Alabajos en el marc del Tirant de Cançó organitzat per Òmnium Cultural, la majoria de les sessions de Poesia Viva i un debat electoral sobre la cultura igualadina impulsat per Unicoop Cultural, gestora del teatre. El conjunt d’aquestes iniciatives externes a la programació del teatre han portat a l’Aurora més de 3.000 assistents, que sumats als 4.500 de les programacions suposen un total de 7.500 espectadors des del setembre de 2010 fins el juny de 2011.

Ingrés a ADETCA

Una de les novetats més destacades de la 15a temporada és l’ingrés a l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), un fet que permet consolidar la presència de l’Aurora al sector i aconseguir més suports per continuar mantenint una oferta teatral estable. Actualment, el teatre igualadí compta amb el patrocini de les empreses Grup Carles i Ultramagic, a més de la col·laboració de diverses empreses, entitats i mitjans de comunicació de la comarca i el suport de les administracions.

Swing amb les Divinas per la Festa Major

Com cada any, el Teatre de l’Aurora té preparada una programació especial per la Festa Major d’Igualada. En aquesta ocasió, el seductor trio vocal femení Divinas transporta el públic als Estats Units, a mitjans dels anys 50, amb un concert teatralitzat que evoca l’època daurada del swing a través de la seva música, glamour i coreografies. Porta per títol Piano Tour! i s’acompanyen d’un pianista i un saxofonista. L’espectacle es representarà els dies 18, 19, 20 i 21 d’agost a les 22h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) ja es poden reservar trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.