TORNAR

El tret de sortida de les festes dels Traginers es fa avui amb els Banderers i les Pubilles

La jornada dels Tres Tombs queda pel diumenge 21 de gener

cultura
Divendres, 12 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Camí del Bicentenari, aquest divendres arrenca una nova edició de les Festes de l'Antic Gremi de Traginers, a Igualada. L'edifici consistorial acollirà la presentació dels actes, a les 8.

Igualada enceta aquest divendres la 196a edició de les Festes Patronals de l'Antic Gremi de Traginers d'Igualada, en honor a Sant Antoni Abat. Primer, amb el repic amb el repic de campanes i dispar de morterets per anunciar a la ciutat el seu inici, a les 12 del migdia. Després, a les 8 del vespre, a l'Espai Igualadiníssim situat dins l'entrada de l'Ajuntament, es durà a terme la presentació d'imatges dedicades a la festa dels Tres Tombs; i seguidament, al Saló de Plens de l'Ajuntament, tindrà lloc la proclamació dels nous banderers i pubilles.

Aquest 2018, les bandereres són Glòria Poch i Bosch (portadora de la bandera petita) i Rosa Maria Poch i Bosch (portadora de la bandera gran). Pel que fa a la pubilla, aquest honor correspondrà a Alexandra Bernaus i Guillén, acompanyada de les seves dames d'honor Ainoa Agüera i Fernández i Paula Berrocal i Riba. L'acte acadèmic que acompanyarà la proclamació anirà a càrrec de Maria Senserrich i Guitart.

Els actes es reprenen el dia de Sant Antoni Abat, dimecres 17 de gener, amb l'anada al solemne Ofici partirà a les 10 del matí del carrer Joan Llimona, 19, domicili de la portadora de la bandera gran. Seguidament, s'anirà a buscar la bandera petita, situada al carrer Òdena, 26-28. El seguici anirà acompanyat també de la pubilla i les dames d'honor, així com també dels trabucaires igualadins "Els Voladors", i de la Banda de Música d'Igualada, la qual interpretarà la solemne melodia de la Patera, per tal que els banderers facin onejar la bandera des del balcó.

Les dues bandereres del 2017, Glòria i Rosa Maria PochSeguidament, a les 11 del matí s'iniciarà el solemne Ofici en honor a Sant Antoni Abat, concelebrat per Mossèn Francesc Xavier Bisbal, rector 'in solidum' i moderador de la cura pastoral de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família; per Mossèn Eduard Flores, rector 'in solidum' de les mateixes; i per Mossèn Josep Massana, rector de la parròquia de la Soledat, amb la típica benedicció dels panets. Assistirà també a l'Ofici, el pare Jesús de Barcelona, caputxí. L'Schola Cantorum d'Igualada acompanyarà l'Ofici amb els seus cants i al finalitzar interpretarà els goigs de Sant Antoni. En sortir de la basílica la colla del Ball de Bastons d'Igualada farà ofrena amb alguns dels seus balls i s'afegirà a la comitiva per tal d'acompanyar les banderes als seus domicilis.
Un dels propers actes a celebrar, probablement el més conegut i esperat per a tothom, és el dels Tres Tombs, que enguany es duran a terme diumenge 21 de gener, i dels quals properament s'oferirà més informació.

La traca final serà allò més esperat, els Tres Tombs. La data serà el diumenge 21 de gener, amb el clàssic passeig pel cor d'Igualada de centenars de muntures i carros. Els propers dies, el Gremi de Traginers donarà a conèixer nous detalls sobre la cloenda de les seves festes patronals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.