TORNAR
PUBLICITAT

Valoració molt positiva del 2n curs d’Orquestra de Guitarres de l’Espelt

Hi van participar una dotzena d’alumnes

cultura
Dijous, 22 juliol 2010. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
De l’1 al 4 de juliol es va celebrar el II Curs d’Orquestra de Guitarres i Masterclasses al Centre de l’Espelt. Aquestes activitats i els concerts que van realitzar els mateixos alumnes van anar a càrrec del professor i director David Murgadas.

El músic senegalès, amb la 'cora'

Concert al Teatre Centre Unió Agrícola

Un dels assajos

El primer dia de juliol a les 9 del vespre es va celebrar el concert a la Capella de l’Asil del Sant Crist d’Igualada. El dia 3 al Centre de l’Espelt i el 4 de juliol al Teatre Centre Unió Agrícola d’Òdena.

Un dels alumnes, en Pere Jorba Jorba, que també és membre de l’entitat encarregada de l’organització del curs, l’Associació Cultural Centre de l’Espelt, ha fet una valoració molt positiva d’aquesta activitat i ha recordat que els 4 dies van ser molt intensius i van poder tocar peces que fins arribar a aquest curs no coneixien. Una de les feines del director era conjugar els 12 guitarristes de diferents edats (de 9 fins a 59 anys) i nivells, ja que molts d’ells estan acostumats a tocar sols.

En el primer dels concerts es va poder mostrar el treball realitzat fins el moment. En el concert celebrat al Centre de l’Espelt, des de l’Associació del Centre es va oferir sopar als músics després d’haver actuat. Seguidament el grup Ecofusió va oferir la seva música mediterrània. Aquest grup el formen un guitarrista, un contrabaixista, una flauta travessera i percussió i un instrument anomenat 'cora' de la mà d’un músic d’origen senegalès.

El concert celebrat al Teatre Centre Unió Agrícola començà amb un duet de guitarres format per l’Adam Ruedas i el professor Josep M. Mangado (que va venir de Manresa d’una forma totalment desinteressada) al qual s’hi va afegir en la darrera peça el guitarrista Cecili Ruedas.

Durant el mateix diumenge 4 de juliol es van preparar peces noves que es van interpretar en el concert.

Per últim, cal destacar el fet que durant els 4 dies hi va haver molt bona sintonia entre els participants del curs. L’Ajuntament d’Òdena va donar suport a aquesta iniciativa i hi van col·laborar diferents empreses.


3 Comentaris

M

Magí Torrents i Corona

Sant Antoni de Portmany (Eivissa)

24 d'agost 2010.14:07h

Respondre

El meu besavi, Josep Torrents, que era nat a l’Espelt, on hi vivia, ja tocava el violí a començaments del segle XIX, com el meu avi, Isidre Torrents i Mercader, de Cal Pati, o de Cal Perico de... Llegir més l’Espelt, l’acordió. Els seus descendents tots em aprés a tocar el piano, hòmens i dones, entre les quals n’hi ha de realment virtuoses. El nom de Torrents, vinculat a l’Espelt, també ho està notòriament a la música. Maria Teresa y Coni Torrents i Gubianes, dues meravelles. Records.

P

Pere

L'Espelt

25 de juliol 2010.11:21h

Respondre

Gràcies pel teu comentari Pep.

P

Pep

L'Espelt

23 de juliol 2010.10:22h

Respondre

Felicitats als organitzadors i als participants del Curs.
Els concerts van ser actes molt propers a la gent i on es respirava el bon rotllo entre els participants.
Esperem que aquest segon Curs hagi... Llegir més estat la confirmació d’una activitat que esperem vagi a més i pugui acollir força gent per fer diferents grups de diversos nivells.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.