TORNAR
PUBLICITAT

Vilanova d'Espoia, una de les 15 seus de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Aquest dissabte, amb l’actuació del ballet folklòric Krujevà, de la República de Baixkíria, entre altres actuacions

cultura
Dijous, 12 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Vilanova d'Espoia és una de les 15 poblacions catalanes seus de la 47ª edició de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya, que se celebren des del passat 6 de setembre i fins aquest diumenge, organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK). El nucli de La Torre de Claramunt protagonitzarà l'agenda d'aquest dissabte, 14 de setembre, amb una jornada que comptarà amb una cercavila i exhibició de balls folklòrics i, com a cirereta, l'actuació del ballet folklòric Krujevà, de la República de Baixkíria.

Caramelles a Vilanova d'Espoia

Els actes començaran a les 6 de la tarda, amb una cercavila dels gegants i grup de caramelles de Vilanova d'Espoia pels carrers de la vila i, a partir de les 7 de la tarda, les entitats participants oferiran balls folklòrics a l'Escola Torrescasana. La jornada cultural acabarà amb l'actuació del ballet folklòric Krujevà, provinent de la República de Baixkíria, el qual oferirà balls tradicionals de la seva cultura popular.

Vilanova d'Espoia és una de les 15 poblacions catalanes que acullen, enguany, aquestes jornades folklòriques, junt amb Santa Maria de Palautordera, Juncosa, Rajadell, Arenys de Mar, La Llagosta, Montblanc, Bellpuig, Barcelona, Matadepera, Ripoll, Gironella, L'Hospitalet de Llobregat, Figueres i  Calella, municipi on es va celebrar novament l'acte inaugural.

L'organització estima que més de 10.000 espectadors al llarg dels 10 dies de celebració. Enguany també hi participen representants culturals de Mèxic, amb el ballet folklòric de Tamaulipas, el ballet Dakar del Senegal, l'Elai Alai de Portugalete provinents d'Euskadi i S'eixam Mallorquí de les Illes Balears, junt amb els col·lectius tradicionals i folklòrics catalans, com són els gegants de Calella, els dansaires d'Arenys de Mar, l'esbart Nova dansa, el col·lectiu Mediterrània Dansa, l'esbart Dansaire de Figueres, el grup folklòric Músx i l'esbart dansaire de Granollers.

Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya estan organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) i compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Girona, junt amb la quinzena d'ajuntaments que acullen les jornades, mitjans de comunicació i empreses.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.