TORNAR

Uns 50 expositors comproven a l'Escorxador la revifalla del sector paperer durant dos dies

Maqpaper se celebra en un moment que la indústria paperera fa un gran esforç inversor

economia
Dijous, 8 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cada dos anys, la fira Maqpaper porta a Igualada, la capital d'una comarca amb àmplia tradició paperera, a les empreses punteres del sector. Enguany, s'estrena l'Escorxador per acollir aquesta cita única a l'Estat.

És l'única fira de l'Estat espanyol dedicada al sector paperer i es fa a Igualada. Maqpaper obria portes aquest dimecres i les tancarà a les 6 de la tarda d'aquest dijous, amb l'objectiu de recollir els fruits de l'expansió d'inversió que el sector paperer. El recinte acull aquest 2018 una cinquantena d'expositors i hi ha representades 150 marques, que presentaran les darreres novetats tecnològiques i esperen que aquestes tinguin bona acollida entre el sector. Segons el director general d'ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), Carlos Reinoso, "estimo que Maqpaper recollirà els fruits de l'important cicle inversor del sector" i destaca "l'aposta decidida de Fira Igualada per aquesta mostra".

El passeig institucional per la fira, el matí de dimecresLes dades estimatives del 2017 apunten que el sector paperer va dedicar un 8% de la seva xifra de negoci a la inversió, sobretot buscant una millor eficiència, renovació tecnològica i vetllar pel medi ambient. Aquest important percentatge d'inversió ve precedit dels espectaculars resultats inversors del 2016 on les inversions van créixer un 85% respecte a l'any anterior i van suposar un 7,7% de la facturació del sector.

Expectatives acomplertes 

En el primer cop d'ull a la fira, aquest dimecres durant la visita institucional, el president de Fira d'Igualada Joan Domènech parlava d'una "gran satisfacció amb l'acollida de la fira ja que s'ha arribat al públic esperat i els expositors estan molt contents". També ressaltava el canvi al nou recinte de l'Escorxador que estat molt ben acollit. Un altre punt destacable segons Joan Domènech és "la sinergia que es produeix amb la fira-congrés Energètica, ja que el sector paperer té l'estalvi energètic com a un dels seus principals objectius". Per la seva banda, Marc Castells, alcalde d'Igualada ha volgut posar l'accent en la posada en marxa del nou espai de l'Escorxador, un "recinte modernista que atorga un toc distintiu a la fira". Castells també aprofitava per recordar la "potencialitat del sector paperer del qual la comarca de l'Anoia n'és i n'ha de ser referent".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.