TORNAR
PUBLICITAT

L'acord entre Junts per Calaf i CiU permet l'aprovació dels pressupostos

El capítol d’inversions, de 850.000 euros, un dels que més creix

economia
Dijous, 22 desembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El pressupost presentat per l'equip de govern per al 2017, de 5,16 milions d'euros de despesa, ha rebut el suport del grup municipal de Convergència i Unió. Els vots de l'altra força del ple, el GIC, van ser en sentit contrari.

L'equip de govern de Junts per Calaf – Acord Municipal i el grup municipal de Convergència i Unió van aprovar dilluns el pressupost per a l'any 2017 en el ple ordinari del mes de desembre. L'acord ha estat fruit de les intenses negociacions que van iniciar els dos grups a finals del mes d'octubre i ha estat possible per la ferma voluntat d'entesa entre els membres dels dos grups que ha permès superar les seves reticències i combinar alhora les respectives prioritats en ares d'aconseguir "el millor pressupost possible per Calaf".

Un dels plens de Calaf d'aquest mandat, amb l'alcalde Jordi Badia al centre de la imatgeEn aquest sentit, segons els signants el pressupost "combina la continuació de projectes iniciats en mandats anteriors amb augments significatius en àrees com les de cultura i ajuda a les entitats, de promoció econòmica i de benestar social". El pressupost aprovat preveu uns ingressos de 5.328.868,72 euros i unes despeses de 5.162.086,90 euros, amb un superàvit inicial de 166.791,82 euros. En destaca el capítol d'inversions per valor de 849.973,70 euros, xifra que suposa un increment del 594,42% respecte dels dos darrers exercicis. El 60% de les inversions estan subvencionades per la Generalitat i la Diputació, mentre que el 40% restant es finançaran amb fons propis de l'Ajuntament.

Els principals projectes previstos són l'arranjament dels carrers i cases del casc antic i l'ajuda per a l'adequació de la Unió Calafina, inclosos en la Llei de barris; l'adequació de la Sala d'Actes Municipal i de solars en desús en zones comunes, o la continuació del projecte dels Horts urbans, inclosos en les meses de concertació amb la Diputació de Barcelona; i els que resultin proposats a través del procés de Participació ciutadana. Dins d'aquest capítol d'inversions s'ha previst una partida destinada a la futura connexió amb la Llosa del Cavall de 80.000 euros que ha de permetre assegurar , de manera definitiva, la qualitat de l'aigua de consum en períodes de sequera.

La partida de Promoció econòmica, de 727.978,03 euros, també ha tingut un increment notable en incrementar-se d'un 60 per cent. Inclou des dels estudis per al polígon de Solanelles fins a la dinamització del comerç local a la pàgina web del Mercat de Calaf, l'oferta de formació i treball per a joves i aturats, programes per a emprenedors o el projecte de museïtzació de les botigues de la Plaça Gran. Pel que fa el capítol social, es destinen 30.000 al Pla d'ajut a les famílies, quantitat que suposa un increment del 100% respecte del pressupost prorrogat del 2015. En aquesta partida hi ha ajudes destinades a la pobresa energètica, la suficiència alimentària, l'atenció a l'educació d'infants i adolescents, beques esportives i culturals.

Tot i l'esforç inversor previst, el pressupost per al 2017 contempla seguir reduint el deute. L'amortització prevista per a l'exercici suposa un 12,70% del pressupost. La previsió és tancar l'exercici 2017 amb un deute del 68,44% mantenint-nos dins dels paràmetres econòmics legals i, per tant, fora de la tutela financera. JxC – AM i CiU "volen expressar la satisfacció mútua per l'assoliment d'aquest primer gran acord del mandat actual que ha de permetre superar la situació pròrroga pressupostària del 2016 i començar el 2017 amb plena capacitat per implementar les polítiques municipals pel progrés i benefici de Calaf i els seus veïns".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.