TORNAR

L'Ajuntament no varia el pla per traslladar els blanquers a tocar de Jorba

El govern d’Igualada, segur que els adobers més grans s’hauran de moure

economia
Dimecres, 19 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Alguns petits tallers vinculats al cuir podrien mantenir-se al Barri del Rec, admet l'Ajuntament d'Igualada, però la idea és que el gruix de les fàbriques dels blanquers vagin al polígon d'Igualada-Jorba-Òdena. 

El govern d'Igualada afirma que encara que el polígon previst a la zona nord-oest de la ciutat s'obri a nous usos, aquesta superfície és la que servirà per acollir la indústria adobera, en especial les grans empreses del sector. L'anunci que va fer el conseller Josep Rull fa dues setmanes sobre l'acceleració d'un pla urbanístic per implantar zones econòmiques de grans dimensions a Can Morera incloïa com a complement les 43 hectàrees de la superfície que el 2013 es va anunciar per traslladar la indústria dels adobers.

Des d'aleshores, però, el sector de la pell no ha fet cap moviment de cara a aquest trasllat. Ara, si el sector s'obre a activitats diferents de l'adoberia, d'altra banda, i resta obert encara el procés sobre nous usos al Rec, planeja el dubte de si es podrà fer efectiva la idea del trasllat. Primer, a la zona, hi havia plantejat el Parc Tecnològic de Jorba i posteriorment es va ampliar junt a Igualada amb el Parc de la Innovació del Cuir i la Marroquineria. "Es recull el component tecnològic que hi havia amb anterioritat" subratlla Jordi Pont. Considera que "els adobers s'hauran de moure, tard o d'hora, sobretot les empreses grans que vulguin optimitzar la seva producció industrial" ja que difícilment serà compatible amb "els usos que tindrà el Rec, per exemple, els residencials" i que serà necessària "una zona per traslladar-se". 

Vista aèria de la zona del polígon Igualada-Jorba-ÒdenaAlguns tallers poden continuar al Rec, però Pont veu necessari que "els adobers grans trobin un lloc per créixer" i que "segueixin a la ciutat, per no perdre la marca Igualada, però també han d'estar relativament a prop de la depuradora". En el nou escenari, "al polígon dels adobers podran venir empreses que amb els requisits anteriors potser no hi recalarien per la vessant tecnològica que es fixava. Així, es tramitaran conjuntament els dos polígons, que són usos complementaris". En el cas de les 43 hectàrees, hi haurà cabuda per parcel·les petites, similars a Les Comes, tocant a Jorba i una de gran, però les de principal tamany seran a Òdena. El segon tinent d'alcalde matisa que "els serveis que requeriran els dos polígons són diferents" però que "s'ha aprofitat l'impuls del nou pla director urbanístic per Can Morera per incloure i agilitar el procés per al polígon adober".

 

 


1 Comentaris

P

Pandor

Igualada

19 de juliol 2017.07:57h

Respondre

El que podría aclarar el Sr. Pont, o algú de l’ajuntament, és com pensen convertir en residencial un barri que fa pudor, molta pudor, i no pas per les adoberies, sinó per la depuradora. És un... Llegir més problema recurrent no solucionat, i mentre no puguis estar a la fresca a la terrassa de casa, no podrá ser residencial... Ara, com tot el que necesita una resposta clara i una solució, ells a callar i a veure-les pasar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.