TORNAR
PUBLICITAT

L'artesania en pell com a ofici singular

Igualada entra al projecte de promoció d'oficis artesans

economia
Divendres, 9 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Crear productes artesans nous i únics amb pell i cuir elaborats a Igualada i donar a conèixer les capacitats dels artesans d'aquí, és l'objectiu principal del projecte d'oficis singulars de Catalunya, del què la capital anoienca forma part juntament amb Vic. Dissenyadors i artesans han treballat plegats per elaborar prototips de productes nous, diferents, vinculant els talles i les empreses amb les escoles, com la Gaspar Camps. Es tracta dels primers projectes d'opendesing en artesania que es fan en tot l'estat espanyol. A principis de novembre s'exposaran els treballs elaborats.

Els participants al projecte

El treball del cuir, un art

Dissenyadors, artesans i blanquers

En aquest projecte, que va arrencar amb una primera etapa el mes de juny i que seguirà fins a principis de l'any vinent, hi han participat dissenyadors igualadins com la Janina Rojas, en Ricard Vila i en Jordi Ribaudí, l'artesana Mª Teresa Lladó i s'hi han implicat els blanquers de Miret i CIA, Fontanellas i Martí, Vidal Bosch i Curtits Badia.

El projecte es pot anar seguint a través del blog que s'ha creat per aquesta funció, on ja s'hi poden veure programades les diferents exposicions que es faran del projecte, a Igualada a partir de principis de novembre.

Projecte per combinar artesania i disseny

El Projecte Oficis singulars és una plataforma pels artesans per dissenyar, ensenyar i presentar productes nous amb l’ajut de un conjunt de dissenyadors. Les escoles actuen com a espais de reunió pels processos de innovació ja que representen els llocs d’interacció pels futurs artesans.

Aquest procés es fa en un taller obert, on es produeixen una sèrie de interaccions, això és bastant pioner a Catalunya. Els dels primers projectes d’”opendesign” en artesania que existeixen al estat espanyol.

D'aquí que els principals objectius siguin crear un producte artesanal nou i únic de prestigi, donar a Conèixer les capacitats de producció del col.lectiu de artesans del cuir i potenciar-los amb productes innovadors que siguin més comercials. també motivar als tallers a establir vincle amb dissenyadors i d'aquesta manera generar sinergies entre els tallers de tota Catalunya, les ciutats de Vic i Igualada, els museus i les escoles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.