TORNAR

Capellades aprova un pressupost que redueix el deute viu al 44,36%

El govern incorpora algunes de les aportacions de l’oposició

economia
Dijous, 15 juny 2017. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Capellades ja té el pressupost 2017, uns comptes que s'han fet esperar degut a diverses circumstàncies relatives a canvis en el personal. L'Ajuntament els va aprovar la setmana passada i contemplen inversions de manteniment als principals equipaments de la vila, mentre es redueix el deute viu fins al 44,36%.

L'aprovació del pressupost va ser el punt més destacat del darrer ple capelladí, en el que es van aprovar les bases reguladores dels ajuts per a activitats extraescolar esportives i els convenis de col·laboració amb Capellades Comerç, la Xarxa i Caritas. Uns comptes que s'eleven a 5.677.613'59 euros. El batlle, Aleix Auber, explicava que "s'ha hagut de modificar molt, igual que l'any passat, amb un gran esforç per desgranar partides i estructura'l de manera menys opaca i més entenedora. Cal recordar que l'agost passat hi va haver la baixa de l'anterior interventor i fins aquest gener no ha començat la Marisa Sala a ocupar la plaça d'interventora. S'ha presentat més tard del que volíem. Avançar-ne l'aprovació és un dels objectius que ens hem proposat de la cara al proper any, per tal de continuar millorant".

El moment de la votació del punt dels pressupostosEn la sessió, l'inici va ser amb l'aprovació inicial de la plantilla municipal. Fins ara aquest punt estava inclòs dins el pressupost general, però tal i com va explicar l'alcalde, Aleix Auber, segons recomanacions d'intervenció enguany l'aprovació es fa separada. El resum de la plantilla és de 43 persones, 18 funcionaris, 5 laborals fixes, 19 laborals temporals i 1 laboral eventual. En els organismes autònoms, al Museu hi ha un total de 9 treballadors i a la Llar d'Infants Vailets hi ha un total també de 9 persones. Aquest punt, seguint el patró que després es va reproduir en el pressupost, es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (VdC-ERC) i l'abstenció de l'oposició (PdeCAT i PSC).

Sobre el pressupost, el batlle va manifestar que "seguint la línia participativa de treball que té aquest equip de govern, hem fet extensiu a la resta de partits polítics l'oportunitat de fer aportacions. Algunes s'han pogut incorporar i d'altres no, per diferents motius. Per endavant l'agraïment a totes les formacions per l'esforç que han fet. Volem que aquest acabi sent l'ADN d'aquest Ajuntament".

Els principals trets són "l'increment dels capítols 1 i 2" i que "es compleixen els objectius de la llei amb una estabilitat pressupostària amb una capacitat de finançament de 479.402'85 euros, el deute viu es situa altre cop a la baixa amb una previsió del 44'36%. Són unes dades positives i optimistes. L'equilibri pressupostari és correcte". L'estalvi corrent es situa en 244.447 euros i es compleixen els requisits de la llei. Hi ha un increment del pressupost del 3'9%.

El regidor d'Hisenda, Jaume Solé, va detallar que "el nostre nivell d'endeutament és del 44'36%. Així tenim marge per a dur a terme el projecte que voldrem assumir l'any vinent. Com explicava l'Aleix, hi hagut un traspàs d'algunes partides. Per exemple, abans es considerava com a inversió la via públic i ara ho entenem com a manteniment". Com a trets més notables va fer constar el pla de millora de l'accessibilitat, el projecte de remodelació del casc antic i l'estudi d'instal·lació de pilones i de bams.

Solé va assenyalar les accions en matèria cultural com el manteniment dels equipaments d'aquest tipus, les indicacions a la via pública per a turistes o les reformes a Casa Bas, al Teatre La Lliga i l'impuls per a l'Abric Romaní. Les instal·lacions esportives també contemplen partides per al seu manteniment i millora, ja que són moltes les persones que practiquen esport a Capellades, així com la Piscina Blava que s'inicia la primera fases de reforma. També es vol crear espais de joc a la via pública, amb la instal·lació de taules de ping pong als espais públic.

L'Ajuntament preveu invertir en la Brigada Municipal , amb maquinària nova i més eficient. Es seguirà apostant per la instal·lació de llums de baix consum a l'escola i als patis. Solé va enumerar l'activació "del pis d'emergència social i ara es seguirà amb un petit pla d'inversió perquè estava molt vellet i s'ha d'adequar per a la seva funció".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.