TORNAR
PUBLICITAT

Els establiments de l'Alta Anoia pengen el cartell de "complet" per Cap d'Any

Els francesos són els segon grup de turistes més importants després dels catalans

economia
Divendres, 15 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En espera de comptar amb les xifres definitives, el Consorci de Turisme de l'Alta Anoia es mostra satisfet amb les seves xifres estacionals. El perfil dels clients d'aquestes setmanes continua sent majoritàriament de la primera i la segona corona de Barcelona.

La xarxa d'establiments de turisme de l'Alta Anoia va tancar amb xifres "molt positives" el pont de la Puríssima. Aquest any, amb tres festius en cinc dies, el promig d'ocupació a la quarantena d'establiments del nord de la comarca, agrupats en el Consorci de l'Alta Anoia, ha estat d'un 80%. Amb tot, les jornades de divendres i dissabte els allotjaments van estar al complet. El cartell, segons fonts del Consorci, es tornarà a penjar per Cap d'Any, mentre que per Nadal "de moment la previsió és més baixa".

El perfil de les persones que vénen és diferent segons les ocasions. En el cas del Cap d'Any "són majoritàriament colles", mentre que per les jornades de Nadal, "es tracta sobretot de persones que repeteixen, que ja han vingut anteriorment". L'origen geogràfic dels clients és la primera i, sobretot, la segona corona metropolitana, amb persones que vénen del Vallès i el Baix Llobregat. En la majoria d'ocasions, famílies amb fills. 

Els clients provinents de França són els segons en nombre. "És un perfil de client del qual estem molt satisfets i, a més, serveix per desestacionalitzar el negoci. A França hi ha unes segones vacances el mes de febrer i és un moment que molts d'ells aprofiten per venir aquí" expliquen. Pel que fa als clients de la resta de l'Estat, "no es tracta d'un perfil freqüent per a nosaltres, ens encantaria tenir-lo". 

Per això, "la tensió política dels darrers mesos no s'ha traduït en menys estades. No podem atribuir problemes o una caiguda del negoci al Procés". De tota manera, els responsables del Consorci afirmen que caldrà esperar unes setmanes a poder fer una valoració completa de les xifres del 2017 i veure els efectes reals "en relació a les estades i pernoctacions del 2016".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.