TORNAR

La Festa Major d’Igualada ha costat 224.294 euros, un 15% menys que l’any passat

S’han reduït despeses però també ingressos, sobretot dels patrocinadors

economia
Divendres, 27 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un cop acabada l’edició 2010 de la Festa Major d’Igualada, l’Ajuntament va presentar aquest dijous el balanç econòmic provisional, en el qual es detallen les despeses i ingressos de la festa. Segons les dades del balanç, les despeses han baixat en un 15% (passant dels 266.268,59 € l’any 2009 als 224.294 € aquest 2010), però també ho han fet els ingressos (passant dels 99.889 € als 68.133 € el 2010).

L'Operació Cigró, a la plaça Pius XII (Coll@nada)

El 4 de 8 dels Moixiganguers

Ingressos i despeses de la Festa Major (2008-2010)

Maria Enrich presentant el balanç a la Biblioteca

La regidora de Cultura, Maria Enrich, va explicar que la festa s’havia dissenyat des de ‘la contenció absoluta, intentant optimitzar les infraestructures, millorant els preus de contractació de serveis com la seguretat, eliminant figures com la del Cronista i apostant per plats forts musicals —com Gossos i els Amics de les Arts— per intentar economitzar en d’altres’.

Maria Enrich va comentar el descens en les aportacions dels patrocinadors (el 2010 han estat 44.892 €, mentre que l’any passat van ser 72.889 €), cosa que va atribuir a la difícil situació econòmica. Per això, va declarar, ‘cal agrair més que mai l’esforç de les empreses que col·laboren en aquesta festa’. Així doncs, per equilibrar el pressupost d’aquesta Festa Major, l’Ajuntament hi ha aportat aquesta vegada 156.161,31 €, una xifra lleugerament inferior a la del 2009 (quan n’hi va aportar 166.298,59 €).

Congelant despeses

Pel que fa a activitats i espectacles, com en anys anteriors la despesa més important s’atribueix a les cercaviles (23.049 €, la mateixa xifra que l’any 2009), seguida dels concerts de dissabte a la nit amb Gossos i els Amics de les Arts (17.346 €). En tercer lloc se situen les sardanes i el concert de l’orquestra Montgrins (14.405 €). Pel que fa al piromusical, la despesa ha estat la mateixa que el 2009, és a dir, 12.000 €. En conjunt, la xifra destinada a espectacles, cercaviles i pirotècnia ha baixat en 12.389 € respecte de l’any anterior.

Finalment, a les activitats de la Coll@nada, s’hi ha destinat la mateixa quantitat que el 2008 i el 2009 (3.960 €). La regidora també va voler destacar el descens del cost de la ‘Plaça més Verda’, que enguany ha costat 2.950 € davant dels 8.500 € (amb equips de so i llum) que va costar l’any 2009.

Podeu consultar el document complet a aquest enllaç.

Una bona Festa Major

Deixant de banda l’assumpte econòmic, la regidora de Cultura va fer un balanç més que positiu de la Festa Major d’Igualada, de la qual va destacar aspectes com el 4 de 8 Moixiganguer, la cercavila del 20è aniversari dels grallers, el 50è aniversari de la rèplica de la diligència, la nova fotografia de la ciutat obra de Josep Balcells, el comiat del Salero Marcel·lí Valls després de tres anys, la Missa en Honor a Sant Bartomeu o la recuperació del Ball de Cercolets. També va fer referència a les queixes dels Bastoners per no poder participar a la cercavila del Sant, i va manifestar que des del departament de Cultura s’està disposat a parlar-ne. Globalment, segons Enrich, la festa es va desenvolupar positivament i amb una molt bona participació en les diverses activitats.

Per acabar la regidora va agrair públicament la tasca de la comissió de festes i del personal de l’Ajuntament, de la Coll@nada, de les entitats que participen en la festa i dels diversos patrocinadors.


18 Comentaris

I

IMC

9 de setembre 2010.11:38h

Respondre

La ciutadania té tot el dret a saber-ho tot, evidentment, però fer-ho per mitjà dels comentaris d’un diari digital no ens sembla gaire apropiat. Hem informat del tema del pagament de la colla de... Llegir més bastons perquè no era cert, però donem per tancat tot aquest intercanvi de comentaris. Qui vulgui més informació que ho demani per les vies formals.

A

Albert

Igualada

8 de setembre 2010.19:52h

Respondre

IMC, només temes tècnics ? Informar a la ciutadania, que paga els impostos, no estaria del tot malament.

I

IMC

8 de setembre 2010.15:02h

Respondre

Ja hem avisat als interessats. Es cobra a part de la subvenció. Per a més info truqueu a l’IMC, no cal que fem servir aquest mitjà per parlar d’aquests aspectes tècnics oi?

F

Francesc

Igualada

8 de setembre 2010.12:06h

Respondre

Perdó IMC, no ho sabia.
Es cobra la cercavila via la subvenció o va a part?

I

IMC

Igualada

8 de setembre 2010.11:22h

Respondre

Informem que totes les entitats que surten a les cercaviles de la festa major cobren. En aquests moments potser encara no s’ha fet efectiu el pagament però se’ls ha comunicat que cobraran, igual... Llegir més que cada any, com és habitual.

P

Pau

Igualada

7 de setembre 2010.20:29h

Respondre

Els Bastoners no va cobrar res per sortir a la cercavila del dissabte i, a més a més, se’ls hi va PROHIBIR sortir a la del dijous.

X

Xavier

7 de setembre 2010.19:38h

Respondre

Veient com els de l’Ajuntament ens prenen per imbècils, pel què fa referència als pressupostos, només podem dir:
http://www.youtube.com/watch?v=wkQIJWh7MI8

F

Francesc

Igualada

7 de setembre 2010.17:49h

Respondre

C. Cros, que jo sàpiga el Ball de Bastons no va cobrar res per sortir a la cercavila del dissabte.

C

C. Cros

7 de setembre 2010.12:02h

Respondre

senyor o senyora japt, sí, carai amb el Ball de Cercolets, ja ho pots ben dir, que ja en tenim els dallonses plens alguns ciutadans d’aquesta polèmica surrealista que no acabem d’entendre i que... Llegir més de ben segur que té un rerefons polític!
Si el ball de cercolets només cobra 300 euros deu ser perquè les altres entitats de cercaviles potser també cobren aquesta quantitat per sortir per la festa major, tot deu ser proporcional a les sortides que els encarrega l’ajuntament, suposo, no sé què cobren els bastoners, els Garrotades i els altres que no sé com es diuen, per exemple, algú ho sap què cobren per sortir a la cercavila del dissabte?
Pel que fa a la recerca aquesta de patrocinadors, és normal que quan es lloguen persones per buscar patrocinadors es quedin un tant per cent per buscar-los i no són sempre els mateixos patros, alguns sí, segons la relació que surt a la valoració econòmica.
El que no acabo d’entendre és els altres 5000 euros que es paguen, deu ser que el departament de festes va just de personal, però l’equip de govern prefereix donar aquests diners a una empresa de fora que llogar més gent, que, segurament donaria més rendiment perquè no serien ”enxufats” per l’equip de govern per amiguisme.

M

Marta

igualada

3 de setembre 2010.13:00h

Respondre

Cal felicitar-vos (Anoiadiari), altra volta heu demostrat la vostra independència i no estar sotmesos a les ordres ni directrius de cap partit polític. A diferència d’altres periòdics,... Llegir més vosaltres us atreviu a dir que, a part de les despeses, també han baixat els ingressos de la festa major; les coses clares.

J

Josep

igualada

31 d'agost 2010.18:31h

Respondre

No ho desglosaran mai, la gràcia està en posar noms ben complicats i barrejar els comptes per tal que no sapiguem perquè i a qui van a parar els NOSTRES diners.

J

Joan V.

Igualada

31 d'agost 2010.11:28h

Respondre

I algú em podria explicar - sí, ja ho se, soc innocent - o desglossar les despeses de 8027€ en recerca de patrocinadors?

Que se’ls porta a dinar?

L

Laia

IGD

30 d'agost 2010.15:40h

Respondre

Recerca de patrocinadors (8027 €) + gestió de suport (5000 €) + despeses vàries (7000 €) = amics molt contents ?

A

Albert

28 d'agost 2010.17:52h

Respondre

Els mateixos patrocinadors de sempre (sort d’ells i moltes gràcies, i més en temps difícils) aporten la meitat i, en canvi, els ”amics que cerquen” cobren més ? Digne d’estudi.

P

Pau

Igualada

28 d'agost 2010.13:22h

Respondre

Albert, em sap greu decepcionar-te, però encara trobem la cerca de patrociinadors als pressupostos. Al final els nostres estimats amics, que no cal anomenar, s’han emportat 13.027 €!!!!

P

Pau

Igualada

27 d'agost 2010.18:52h

Respondre

Visca els preus públics de les consumcions (alcohòliques i no alcohòliques) de Barraques i la Coll@nada ! N’estem farts dels robatoris de l’Anòlia.

A

Albert

27 d'agost 2010.18:00h

Respondre

Alerta amb el titular i no ens deixem enganyar. Cal tenir en compte ingressos i despeses. Tenint en compte el resultat final, la Festa Major ens ha costat, als igualadins, un 6% menys, no un 15%,... Llegir més respecte l’edició anterior.
Totes les activitats de la Coll@nada, les més participades de tota la Festa Major, no han costat ni 4000 euros. Volem més festes populars i menys ”amics” que fan l’agost gràcies a la festa de tots. Esperem que aquest any no ens tornin a enganyar amb allò de ”cerca de patrocinadors”.

j

japt

igualada

27 d'agost 2010.09:13h

Respondre

..carai amb el Ball de Cercolets....una aportacio de 300 €, quin redit en treu l’Ajuntament...regidora,sr.alcalde,etc...tots en parlen pro a l’hora d’ajudar aquesta gent no es rascaren pas la... Llegir més butxaca...tot una mica tristot...politics??????

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.