TORNAR
PUBLICITAT

Igualada destinarà 80.000 euros per ajudar a comprar llibres de text a les famílies més necessitades

S'augmenta en 30 euros l'ajut per fill

economia
Dijous, 2 agost 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada destinarà 80.000 euros a concedir ajuts a les famílies més necessitades per a l’adquisició de llibres de text. S’augmenta la quantia de l’ajut en 30 euros per cada nen i s’estableixen topalls en funció dels ingressos anuals per a poder accedir-hi

80.000 euros. Aquesta és la partida de diners que l'Ajuntament d'Igualada destinarà per ajudar a comprar els llibres de text a les famílies més necessitades de la ciutat.

L’ajut té una quantia màxima de 75 euros per cada fill o filla, fins ara era de 45 euros, i en cap cas es podrà destinar a la compra de qualsevol altre tipus de material escolar.

Qui s'hi pot acollir?

S’hi podran acollir les famílies considerades monoparentals o nombroses, segons el què estableix el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i que tinguin fills cursant ensenyaments obligatoris de primària o secundària.

També les podran sol·licitar aquelles famílies que tinguin un dels dos progenitors en situació d’atur sense prestació econòmica, exceptuant prestacions familiars i rendes mínimes d’inserció, i que hagi cotitzat algun cop a la Seguretat Social.

Cal, a més, que les famílies no percebin cap altre ajut per aquest concepte, que tota la unitat familiar porti un mínim de tres mesos empadronada a Igualada, que estiguin al corrent del pagament de qualsevol tribut i sanció amb l’Ajuntament i que no superin els nivells de renda que enguany s’estableixen per tal d’assegurar que només es concedeixin a les famílies que més ho necessiten.

Així, per exemple, les famílies de dos membres no poden haver superat en el darrer exercici fiscal liquidat els 15.600 euros d’ingressos, les de tres membres tenen el llindar situat als 20.500 euros, les de sis membres als 30.800 euros o les de vuit membres als 36.800 euros.

La convocatòria per a sol·licitar aquests ajuts de cara al proper curs 2012-2013 s’obrirà entre el proper 20 d’agost i el 21 de setembre.


15 Comentaris

M

Maria F.

Igualada

3 d'agost 2012.12:01h

Respondre

Uf, quina paraula més complicada ”els d’aqui”, qui son aquests? el meu fill que ha nascut aquí i els seus pares també? la meva sogra ja no és d’aqui pq va venir d’Andalusia? el meu... Llegir més veí, l’Ali que ja fa 15 anys que viu al meu bloc?, no se no se...
Un bon programa de reutilització de llibres, concenciar-nos tot de FER SERVIR i no TENIR!

j

jaume rodriguez enrich

igualada

3 d'agost 2012.11:04h

Respondre

josep ramoneda torrens m agradat olt el teu comentari , es gestio que es el que falta a la politica, seria posile parla amb tu ?crec que tenim coicidencies .jre@jaumerodriguezenrich.com

i

igualadí

2 d'agost 2012.21:30h

Respondre

Totalment d’acord amb el Ramon. I els últims dels que parla normalment són ”d’aquí”. Uf, el que fa la demagògia per guanyar vots per aquell partit.

J

JOSEP-M RAMONJOAN TORRENTS

IGUALADA

2 d'agost 2012.20:50h

Respondre

És una mala notícia que l’Ajuntament gasti els 80.000 € a l’estela del programa generat des de PARTIT POPULAR, totalment populista.
Com ve ha dit la Lluïsa Avante implantar programes... Llegir més d’aprofitament de llibres implica:
a) FORMACIÓ vers tenir cura del material comú, de la escola. És cultura.
b) ESTALVI molt important, redueix el cost dels llibres a 15% respecte la situació habitual. O sia, no cal cap ajuda
Cal però implicar als claustres dels centres, vers mantenir estabilitat en el material (no fer més canvis dels estrictes respecte editorials) i acostumar-se a usar materials propis (i no tantes fitxes d’un sol ús).
NO és cap utopia, hi ha diversos centres que fa més de 6 anys estan aplicant la metodologia amb èxit, l’Ateneu en fou in dels pioners.
Si us plau, toca estalviar, especialment en allò que és plausible i fins i tot recomanable.
Respecte la polèmica racista, millor ignorar-la.

R

Ramon F.

Igualada

2 d'agost 2012.16:55h

Respondre

Jaume, la proporció de les ajudes anirà sempre cap al canto més necessitat, per tant si tu fas dues classificacions, la que rebi menys ajut serà la que esta mes be i per tant segons la teva... Llegir més manera d’entendre el problema, hauries d’estar satisfet que els d’aquí rebessin menys ajudes.

De lo que dius dels que treballen en negre, mira la picaresca sempre hi ha sigut i als països llatins encara més. Si un treballa en negre no te ingressos oficialment i per tant en justifica pocs i segurament pot tenir ”dret” a subvenció.

El que hauria de passar es que la gent es conscienciés de que això esta malament i per tant com a mínim no demanés cap tipus d’ajut. Però de tota manera en aquest aspecte si que s’haurien de fer unes inspeccions tal com deu mana, perquè hi ha gent que treballa en negre perquè no te cap més remei i ha de portar menjar a casa, però ni ha d’altres que es pensen que sont molt llestos i almenys a aquets se’ls hauria d’espavilar

M

Marta

IGD

2 d'agost 2012.15:44h

Respondre

Ai Jaume, Jaume ... em sembla que ets el típic que diu allò de ”jo no sóc racista, però ... ”

P

Pau

2 d'agost 2012.15:37h

Respondre

Jaume, les ajudes aniran als més necessitats. Et penses que ”dels d’aquí” (com dius tu) no treballa ningú en negre ? Ja n’estem farts de tanta xenofòbia !

J

Jaume

Igualada

2 d'agost 2012.12:58h

Respondre

De totes maneres no em podeu criminalitzar, nomes he preguntat quina proporcio hi ha de ajudes, ni he dit que no es donguin ni res de res, nomes he demanat aixo, i aprofitant m agradaria saber les... Llegir més ajudes en general a qui van destinades, sensa criminalitzar, nomes es curiositat, simple i llana curiosidad. Ara que no ho diguin.................... M han dit que hi ha gent que treballa en negre i ademes reb subbencions del govern, aixo es normal? Aquesta era la meva queixa

P

Pau Sala

Igualada

2 d'agost 2012.12:35h

Respondre

Només perquè hi penseu abans d’opinar: actualment Catalunya és una terra d’emigrants.

M

Maria

Igualada

2 d'agost 2012.11:01h

Respondre

Últimament tendim a culpabilitzar els nostres mals al demés i caiem en el greuge de la xenofóbia. De persones que fem bé o malament les coses n’hi ha d’aquí i d’allà estimat Jaume i no... Llegir més per això hem de carregar el mort als altres. T’ha quedat una mica lleig. Som persones, primer de tot som persones. Tan de bó ni tú ni cap de la teva familia s’hagi de trobar en una situació similar.

j

jaume rdoriguez enrich

igualada

2 d'agost 2012.10:38h

Respondre

jaume el teu comentari es de una tristo inmensa .parles de clasificare ls nostres amb els de fora a lhora de subvencions per llibres ,i suposo que acabras seleccionan els de fora i com Hiler al... Llegir més paredon. Aixi varen comensar tots els genocidis i aixi comensen. En tot cas siguis valent i dona la cara amb nom cognoms telefon i mail.
Et sorpren que et publiquin ,es que les persones com tu no coneixen que es la democracio i de que son capaços els democrates de veritat com la redaccio d anoia diari.

L

Lluïsa Avante

Igualada

2 d'agost 2012.10:36h

Respondre

El que realment caldria és fer una campanya de reaprofitament de llibres d’àmbit municipal, ben coordinada, que alhora ajudi a conscienciar de la cura del material. Els interessos editorials són... Llegir més massa grans.

m

montse

igualada

2 d'agost 2012.10:28h

Respondre

Jaume, evidentment que no ens ho diran. Però es pot intuïr no??, podriem dir 2% per gent d’aquí i 98% per gent de fora. Aprofitant el comentari, jo voldria saber quin és el llindar per les... Llegir més families de 4 membres, ja que a l’article només diu, 2, 3, 6 o 8, perquè crec que son les mes nombroses.

J

Jaume

2 d'agost 2012.09:45h

Respondre

M agradaria saber quin import es destina a gent nostre i a gent d afora, Ja s enten prou be amb gent nostre i gent d afora. Pero esclar no ens ho diran.Es mes tampoc crec que surti aquest comentari.... Llegir més salutacion

j

juan rodriguez enrih

igualada

2 d'agost 2012.09:19h

Respondre

excelent noticia , els infants i els joves son el nostre futur i es tenen que protegir fins el final.Felicitats per la decisio. .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.