TORNAR
PUBLICITAT

Igualada farà durant tres dies de capital europea del tèxtil

L’Adoberia Bella serà el centre de les reunions entre els experts del sector

economia
Dimecres, 28 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Durant tres dies, del 3 al 5 d'abril, Igualada fa honor a segles d'història tèxtil i farà de capital del sector a nivell europeu acollint la trobada anual de l'associació europea de viles i territoris tèxtils. Una quarantena d'experts posaran en comú noves idees per tal de potenciar i seguir impulsant el sector tèxtil i de la moda.

La setmana vinent, Igualada acollirà la 27a Assemblea Anual de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). Actualment, la capital de l'Anoia ostenta la vicepresidència estatal d'aquesta xarxa de territoris amb tradició en el tèxtil i la moda, amb una trajectòria de gairebé tres dècades i que actualment compta amb una trentena de municipis europeus, representant en conjunt una població de prop de dos milions habitants.

El centre de la trobada serà a l'Adoberia Bella, on una quarantena d'experts posaran en comú noves idees per tal de potenciar i seguir impulsant el sector.
ACTE aplega membres d'institucions relacionades amb la indústria tèxtil, agències de desenvolupament local, centres d'innovació i de recerca i escoles de disseny. Els seus objectius passen per reforçar el tèxtil moda d'aquests territoris, mitjançant eines de finançament públic o a través de la cooperació públic privada, fent incís en el teixit productiu i en l'ocupació. 

És en el marc d'aquesta assemblea i en un nou context en el que hi ha un increment de la demanda a Europa que s'executen també projectes com INTER-TEX, liderat per l'Ajuntament d'Igualada i amb la participació de l'Agrupació Catalana del Tèxtil i la Moda (MODACC), l'Associació d'Empresaris Tèxtils
de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIO), la Confederació d'Indústries Tèxtils de Galícia (ATEVAL), l'Agència de Desenvolupament Regional de Val do Ave (ADRAVE-Portugal), l'Associació Tèxtil de Vestuari de Portugal (ATP) i la Union des Industries Textiles du Sud (França).

El projecte INTERTEX vol contribuir a la internacionalització de les Pimes del sector tèxtil i confecció del sud-est europeu, mitjançant la cooperació públic privada i el desenvolupament d'estratègies internacionals conjuntes. Destaquen també premis per fomentar el talent dels joves creadors i els emprenedors ,
com el concurs de moda REBELPIN, que se celebrarà el proper mes de juliol en el marc de la moda de Berlín. I, a nivell més local, projectes com la plataforma Cooperatèxtil, formada per tallers i empreses que ofereixen una gran varietat de serveis, com ara teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricadors i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris.

Pel que fa al projecte FUTURMOD, és un projecte orientat a donar suport a emprenedors i micropimes de nova creació i facilitar la seva consolidació i creixement. Pretén establir col·laboracions estables entre emprenedors que comencen el seu negoci i empreses consolidades del sector de la moda per tal de contribuir a millorar la seva competitivitat i aportar beneficis a ambdues parts. Vol també construir noves cadenes de valor i xarxes de relació entre joves emprenedors, empreses consolidades, administracions, escoles de disseny i centres de recerca per impulsar la innovació en el sector de la moda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.