TORNAR

Maqpaper se celebra els dies 7 i 8 en un Escorxador que ha guanyat espai d'exposició

Les firmes paperes, unes 50, mostraran uns productes que avancen cap a la sostenibilitat

economia
Dimecres, 28 febrer 2018. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La recuperació del sector paperer es polsarà a la mostra igualadina Maqpaper, la setmana vinent. La fira arriba en un moment on les firmes papereres estan fent un important esforç inversor.

L'Escorxador serà l'escenari el dimecres 7 i el dijous 8 de març d'una nova edició de Maqpaper. Una cinquantena d'empreses del sector paperer Maqpaper buscaran teixir contactes en un moment d'expansió d'inversió del sector paperer, el que fa preveure que la cinquantena d'expositors de la fira recullin el fruits del cicle inversor que viu el sector. Aquesta desena edició es fa en un nou emplaçament més acollidor que ha incorporat 500 metres quadrats més al recinte modernista de l'Escorxador d'Igualada. L'Ajuntament d'Igualada i Fira Igualada aposten per aquestes instal·lacions com a espai polivalent on també s'hi acolliran fires i, és per això, que s'ha adequat la nau que anteriorment emprava la Brigada.

En espera de dades de tancament de l'any 2017 s'estima que el sector paperer va dedicar un 8% de la seva xifra de negoci a la inversió, sobretot
buscant una millor eficiència, renovació tecnològica i vetllar pel medi ambient. Aquest important percentatge d'inversió ve precedit dels espectaculars resultats inversors del 2016 on les inversions van créixer un 85% respecte a l'any anterior i van suposar un 7,7% de la facturació del sector. Els expositors de Maqpaper presentaran les darreres novetats tecnològiques de les seves marques i esperen que aquestes tinguin bona acollida entre el sector. Segons el director general d'ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), Carlos Reinoso, "estimo que Maqpaper recollirà els fruits de l'important cicle inversor del sector" i destaca que la fira "sempre ha mantingut un alt nivell de participació de proveïdors del sector, fins hi tot els anys més difícils econòmicament". Celebra també "l'aposta decidida de Fira Igualada per aquesta fira".

Maqpaper troba un nou escenari a l'EscorxadorLes inversions, en termes absoluts, van ser de 328 milions d'euros al 2016 i en una previsió de 372 milions d'euros al 2017 (pendent de tancament), mantenint-se aquesta tendència. Malgrat la desacceleració econòmica el sector ha seguit apostat fortament per la inversió en els darrers 10 anys i ha dedicat una mitjana anual del 5,3% de la seva facturació, el que suposa 2.282 milions d'euros. Aquestes inversions van destinades, sobretot, a la innovació,
increment de la capacitat de producció, millora de la eficiència i reducció de costos, renovació tecnològica (aquí és on vol jugar un rol fonamental
Maqpaper), millora de la qualitat i cura del medi ambient. Seguint aquesta línia els expositors (químiques, maquinària, tecnologia, enginyeria, etc.)
presentaran les seves novetats encaminades a minimitzar l'impacte al medi ambient i optimitzar la producció.

En l'escenari actual, part de les inversions del sector paperer van destinades a la sostenibilitat i eficiència energètica. Coneixedors d'això, Fira Igualada va
apostar ara fa quatre edicions per aquest nou format i per fer coincidir Energètica, la fira-congrés de l'eficiència i l'estalvi energètic, en temps i espai amb Maqpaper. Com ja es sabut, per la indústria paperera, el cost energètic té una notable importància i, és per això, que Fira Igualada, organitzadora de les dues fires professional, aposta per la connexió dels dos sectors. Enguany Energètica comptarà amb unes jornades que s'organitzen conjuntament amb la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i que giraran al voltant de les 'Estratègies per una energia eficient' i 'El paper clau de la circularitat'.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.